FOTO: Bobo
Znane so prve odločitve sobotnih tekmovanj na olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Slovenski olimpijci so bili daleč od kolajn, tudi skakalci, med katerimi pa se je na srednji skakalnici najbolje odrezal Peter Prevc z 12. mestom.

Prvo tekmo skakalcev je dobil Nemec Andreas Wellinger pred Norvežanoma Johannom Andrejem Forfangom in Robertom Johanssonom, poroča STA. Tako so se tihi upi na slovensko presenečenje razblinili že v prvi seriji, ko ni bilo med deseterico nobenega slovenskega tekmovalca. 

Peter Prevc, po prvi seriji 24., je v drugi eksplodiral s 113-metrskim skokom in končal na 12. mestu. Tilen Bartol ne bil na koncu 16, Jernej Damjan 28., medtem ko se Timi Zajc s 33. mestom ni uvrstil v finale. 

Kot prva se je od Slovencev predstavila Manca Slabanja, ki je nastopila v skiatlonu prehlajena in zasedla predzanje, 59. mesto. V ženski biatlonski sprint preizkušnji na 7,5 kilometrov, ki jo je dobila sedemkratna svetovna prvakinja Nemka Laura Dahlmeier, je Anja Eržen zasedla 46. mesto in se uvrstila na zasledovalno tekmo, Urška Poje pa je končala na 75. mestu,

Prvi slovenski sankač na olimpijskih igrah Tilen Sirše je po polovici tekme na zadnjem, 40. mestu. V vodstvu je pred nedeljskima vožnjama dvakratni olimpijski prvak Nemec Felix Loch.

Sicer so do prvega zlata prišli tudi gostitelji iger z zmago hitrostnega drsalca Lima Hyo-juna v disciplini 1500 metrov. Na ženski tekmi v hitrostnem drsanju na 3000 metrov so Nizozemke pometle s konkurenco; nova olimpijska prvakinja je Carlijn Achtereekte.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice