FOTO: Mediaspeed
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je drugič v karieri zmagovalec etapne dirke svetovne serije po Romandiji.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je drugič v karieri zmagovalec etapne dirke svetovne serije po Romandiji. Kolesar Jumbo-Visme je skupno zmago potrdil zmago v današnjem 16,9-kilometrskem kronometru v Ženevi.

29-letni slovenski kolesar je Romandijo končal s tremi prvimi etapnimi mesti, enim drugim in enim tretjim ter skupno zmago v skupnem seštevku in z zeleno majico najboljšega po točkah, poroča STA.

Drugi danes je bil evropski prvak in svetovni rekorder v vožnji na eno uro Belgijec Victor Campenaerts, ki je zaostal 13 sekund, še dodatni dve sekundi pa Italijan Filippo Ganna. Zmagovalec uvodnega prologa Jan Tratnik (Bahrain-Merida) je bil 13. z zaostankom 48 sekund. Simon Špilak (Katjuša-Alpecin) je bil 29., zaostal je 1:08 minute, v skupnem seštevku pa je končal kot deveti.

Kolesarski šampion

Roglič je danes prikolesaril do svoje devete skupne zmage na etapnih dirkah, pete na ravni svetovne serije. Prvo in drugo je vpisal lani na dirki po Baskiji in Romandiji, tretjo letos na dirki po Združenih arabskih emiratih, četrto na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Ob tem je bil kot član nizozemske ekipe še najboljši na dirki po Sloveniji in po Algarveju, še kot kolesar Adrie Mobila pa prav tako po Sloveniji in Azerbajdžanu, poroča STA.

Rogličeva statistika zadnjih osmih etapnih dirkah je nadvse impresivna. Od lanske zmage na dirki po Baskiji je nanizal prvi mesti na dirki po Romandiji in Sloveniji, četrto mesto na dirki po Franciji, tretje mesto na dirki po Britaniji ter prva mesta na dirkah po Združenih arabskih emiratih, od Tirenskega do Jadranskega morja in zdaj še Romandiji.

A Rogliča v soboto že čaka štartna linija po Italiji, kjer bo eden glavnih favoritov za skupno zmago. Že prvi dan bo imel priložnost za novo zmago, saj se rožnata dirka začne s kronometrom v Bologni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice