Z leve proti desni: Stanko Glažar, Boštjan Zemljarič, Roman Glažar, Tomi Štumberger in Janko Turk (foto: MNZ Ptuj).
Tudi letos je potekalo glasovanje Medobčinske nogometne zveze Ptuj za izbor posameznikov, ki so posebno zaznamovali nogometno leto 2020.

Glasovanje Medobčinske nogometne zveze Ptuj je zajemalo štiri kategorije. Tako so izbrali najboljšega igralca, vratarja, trenerja in glavnega sodnika v ligah Medobčinske nogometne zveze Ptuj. 

Po mnenju komisije si je laskavi naziv najboljšega igralca leta 2020 zaslužil Tomi Štumberger, napadalec Nogometnega kluba Zavrč. Štumberger se je završkemu klubu sicer pridružil v sredini avgusta, ko je bila ekipa deležna prevetritve.

»Dejstvo, da sem med šestnajstimi posamezniki, ki so bili v ožjem izboru, nagrado prejel prav jaz, me je presenetilo in razveselilo. Naziv najboljšega igralca je nagrada za dobro delo na treningih in odrekanja, ki so del vsakega športa,« pove Štumberger in poudari, da je nogomet ekipni šport, nagrade pa ne bi osvojil brez svojih soigralcev.

»Velik del te nagrade je tudi njihov,« je napadalec Nogometnega kluba Zavrč ponosen na svojo ekipo. 

To pa sicer ni Štumbergerjeva prva nagrada. V tekmovalnem letu 2018/2019 je v dresu Nogometnega kluba Hajdina osvojil pokal za najboljšega strelca Superlige. V lanski sezoni se je pa v dresu Nogometnega kluba Cirkulane z ekipo prebil v 3. Slovensko nogometno ligo - vzhod. 

Nogometni klub Zavrč pa ima letos kar dva nagrajena igralca. Tako je bil laskavega naziva za najboljšega vratarja letos deležen Luka Mikić, ki je bil izbran med osmimi nominiranimi vratarji. 

Najboljši trener v ligah Medobčinske nogometne zveze Ptuj je Boštjan Zemljarič, ki trenira člansko ekipo v Nogometnem klubu Bukovci

»Na začetku sem bil presenečen, saj ne sodim med starejše trenerje. Sem pa bil zelo vesel, saj o samem priznanju odloča širša skupina ljudi, ki so povezani z nogometom. Je lepa spodbuda, motivacija in tako z veseljem delamo naprej,« pove trener Zemljarič. 

Boštjan Zemljarič pove, da so imeli cilj biti v 'zgornjem delu razpredelnice' in to jim je tudi uspelo, saj je članska ekipa Nogometnega kluba Bukovci tretja med Superligaši.

Za najboljšega glavnega sodnika v ligah Medobčinske nogometne zveze Ptuj je bil izbran Roman Glažar. 

V glasovanja so bili vključeni trenerji članskih ekip, glavni sodniki v ligah Medobčinske nogometne zveze Ptuj, delegati Medobčinske nogometne zveze Ptuj, člani izvršnega odbora Medobčinske nogometne zveze Ptuj in vodstvo tekmovanja. 

Na podelitvi sta bila prisotna še predsednik Medobčinske nogometne zveze Ptuj Stanko Glažar in vodja tekmovanja Janko Turk

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice