Foto: Denis Janežič
Španec Joan Barreda na hondi in Katarec Nasser Al-Attiyah s toyoto sta bila najhitrejša v drugi etapi relija Dakar v Savdski Arabiji. Edini slovenski predstavnik Simon Marčič je bil v etapi 50.

Začetek januarja tradicionalno pripada tudi eni najtežjih avtomobilističnih in motorističnih preizkušenj. Reli Dakar je letos v znamenju novih ukrepov. Na dirki v Savdski Arabiji je tudi tokrat slovenski udeleženec Simon Marčič. Za Mariborčana je to že skupno sedmi nastop na dirki. 

Barreda je bil v drugi etapi od Džede do Biše s 457 kilometri hitrostnih preizkušenj  za tri minute in 55 sekund hitrejši od lanskega zmagovalca, Američana Rickyja Brabeca (honda) ter šest minut in dve sekundi od Čilenca Pabla Quintanille (husqvarna).

Marčič kljub padcu pridobil eno mesto v skupnem seštevku

Edini slovenski predstavnik Simon Marčič (husqvarna) je zasedel 50. mesto z zaostankom ene ure, 31 minut in 20 sekund. S tem je v skupnem seštevku pridobil eno mesto in je zdaj 49. V  kategoriji originals je trenutno sedmi.

Peterhansel prevzel vodstvo med avtomobilisti

Med avtomobilisti je bil trikratni zmagovalec relija Dakar Al-Attiyah dve minuti in 35 sekund hitrejši od skupno 13-kratnega zmagovalca Peterhansla. Slednji je prevzel vodstvo, potem ko je po prvi etapi vodilni Carlos Sainz zasedel tretje mesto in v etapi zaostal za devet minut in 17 sekund.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice