Ilka Štuhec je v Garmisch-Partenkirchnu na Bavarskem prikazala formo, ki jo je že krasila v najboljših sezonah.

Devetindvajsetletnica je smuk na progi Kandahar končala na šestem mestu, kar je njen najboljši dosežek v aktualni sezoni svetovnega pokala alpskih smučark, ki jo je zaznamovalo počasno vračanje v tekmovalno formo po poškodbi kolena, poroča STA.

Da ji proga v Garmischu zelo ustreza, je pokazala že v petek, ko je edini uradni preizkus končala tik za najboljšimi tremi na četrtem mestu.

Lani je bila v Garmischu najboljša Avstrijka Stephanie Venier, Štuhčeva je bila peta. Peto mesto ostaja najboljša uvrstitev Štajerke v Garmischu. Pred tem je štiri smuke po vrsti na tem prizorišču na Bavarskem dobila Vonnova. Leta 2013 je na smuku v Garmischu kot prva in za zdaj edina Slovenka zmagala Tina Maze, še poroča STA.

»Z današnjim dnem sem zadovoljna. Moja vožnja je bila povsem korektna, morda sem bila na nekaterih delih le malenkost preveč zadržana. Tudi zato, ker nisem želela ponoviti napake iz Sočija. Končno sem tudi z rezultatom znova potrdila, da z ekipo dobro delamo. Vsekakor bo to pozitivno vplivalo na mojo samozavest, lep rezultat mi daje nov zagon za jutrišnji superveleslalom in pa nadaljevanje sezone,« je za STA povedala Štuhčeva, ki jo veseli tudi dejstvo, da ji je dobro smučanje in rezultat uspel prav na prizorišču, ki je zanjo bil in ostaja velik izziv.

Crans Montana bo 21. in 22. februarja gostila naslednja dva smuka, tudi odpadlega iz Sočija, nato pa sledi še finalni v Cortini d'Ampezzo. Po Garmischu se bo ženski del svetovnega pokala naslednji konec tedna, 15. in 16. februarja, nadaljeval v Sloveniji, v Kranjski Gori. Podkoren bo namreč gostil letošnjo 56. Zlato lisico, še poroča STA.

Zaradi slabega stanja na progi na mariborskem Pohorju in predvsem neugodne vremenske napovedi, se je lisica s Štajerske preselila na Gorenjsko.

Tam bodo ženske tekme svetovnega pokala gostili že osmič, nazadnje so v Podkorenu ženske tekmovale leta 2018, ko je obe tekmi, slalomsko in veleslalomsko, dobila Američanka Mikaela Shiffrin, za najboljši slovenski dosežek pa je na veleslalomu poskrbela Tina Robnik s sedmim mestom, še poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice