Povprečno naj bi nogometaš v slovenskem klubu na leto zaslužil 28.786 evrov oziroma nekaj manj kot 2.400 evrov mesečno, razkriva poročilo, ki ga je lani izdal Sporting Intelligence.

Po raziskavi spletnega medija Sporting Intelligence, ki jo povzema slovenski časnik Dnevnik, je prva slovenska nogometna liga po višini plač med 68 ligami vključenimi v raziskavo na 45. mestu.

Nogometaš slovenskega prvoligaša v povprečju zasluži okoli 2.400 evrov mesečno.

Slabši zaslužek kot na Hrvaškem in v Srbiji

Izmed prvoligaških tekmovanj naših sosedov največ zaslužijo v Avstriji, kjer nogometaši sodeč po raziskavi v žep letno spravijo v povprečju dobrih 200.000 evrov. Boljša plačila kot v Sloveniji so tudi na Madžarskem (80.022 evrov), Hrvaškem (90.380 evrov) in tudi v Srbiji, kjer znaša povprečna letna plača 36.249 evrov.

Manj kot pri nas služijo nogometaši v Bosni in Hercegovini, kjer dobijo 10.662 evrov letno in Črni Gori, kjer letna povprečna plača znaša le 6.762 evrov.

Rekorderji v Angliji, zelo dobro gre 'Kitajcem'

Največ zaslužijo igralci v petih najboljših evropskih ligah. V Franciji povprečna letna plača znaša 1,1 milijona evrov. Približno takšen znesek naj bi na leto v svoj žep pospravil tudi Rene Krhin, ki igra pri Nantesu.

V Nemčiji nogometaši povprečno zaslužijo 1,56 milijona evrov, v Španiji 2,48 milijona, daleč največ pa v Angliji, kjer povprečna letna plača nogometašev znaša kar 3,37 milijona evrov.

Šesto mesto med vsemi svetovnimi ligami po zaslužku zaseda Kitajska. Sledijo ji Rusija, Turčija in Brazilija, dober zaslužek pa imajo tudi nogometaši v Argentini in Mehiki, kjer zaslužijo več kot na Portugalskem in v ZDA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice