Foto: Jure Banfi
Nadaljevanje Prve lige Telemach je z vsakim dnem vse bližje, z zanimanjem pa prvenstvo pričakujejo tudi Kidričani, ki jih spomladi čaka krčevit boj za obstanek v družbi najboljših slovenskih klubov.

Aluminij se bo v nadaljevanju sezone boril za obstanek v Prvi ligi Telemach, danes pa so potrjeni točni termini februarskih preizkušenj rdečih.

Četo trenerja Oskarja Drobneta že uvodoma čaka izjemno pomembna preizkušnja, saj se bodo Kidričani v dvoboju začelja ligaške razpredelnice merili z Radomljami.

Tekmeca, ki sta prezimila z 19 točkami na svojem računu, se bosta za prve spomladanske točke udarila v ponedeljek, 14. februarja.

Obračun pod žarometi Športnega parka Nogometnega kluba Aluminij se bo pričel 17.30. Konec julija so se točk na Štajerskem veselili Radomljani, oktobrski spopad v Domžalah pa se je zaključil z delitvijo točk, čeprav so Kidričani vodili že z dvema goloma prednosti.

Zatem še z Muro in Celjem

Rdeči bodo tudi v 22. krogu Prve lige Telemach igrala na domači zelenici, na Štajersko pa prihajajo aktualni državni prvaki. Štajersko-prekmurski dvoboj bo odigran v soboto, 19. februarja, ob 17.30.

Aluminij bo februarski spored tekem sklenil z gostovanjem v knežjem mestu, Celjani bodo štajerskega tekmeca gostili v petek, 25. februarja, ob 17.30.

Prvoligaš iz najmanjšega kraja je med zimo že doživel nekaj sprememb. Rdeče vrste so zapustili Tilen Pečnik, Timotej Dodlek in Robert Pušaver. Mario Lucas Horvat je sklenil kariero, nedorečen pa je status Luke Janžekoviča.

Zasedbi Oskarja Drobneta sta se za zdaj pridružila dva novinca. David Nwolokor se bo boril za mesto med vratnicama, Karlo Plantak je zaostril konkurenco v zvezni vrsti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice