Foto: AMZS (Goran Krošelj)
Motkrosisti z licencami AMZS so imeli drugo preizkušnjo sezone, ki je štela za točke državnega prvenstva Slovenije. Na radizelski progi, ob kateri so bili tokrat prisotni tudi gledalci, je v odprti kategoriji blestel Tim Gajser.

Drugo preizkušnjo za točke državnega prvenstva Slovenije so pripravili člani AMD Orehova vas. Dirka je poleg slovenskih voznic in voznikov privabila tudi tekmovalce iz Hrvaške, Avstrije in Madžarske. 

Zahtevna in zelo razgibana proga, v pripravi katere so se člani AMD Orehova vas zelo potrudili, je znova navdušila dirkače. Lepo vreme je šlo vsem v prid, po dolgem času pa so se ob progi zbrali tudi gledalci, ki so pozdravili tekmovalce. 

Dodaten magnet zanje je bil vsekakor tudi nastop aktualnega svetovnega prvaka v razredu MXGP Tima Gajserja.

Gajser progo od začetka do konca prevozil na prvem mestu

Tekmovalci razredov MX2 in MX Open so na progo zapeljali tako, kot je običajno - skupaj.

Na dirki je za razliko od prve, ki je bila na stezi v Dolini pod Kalom, vozil tudi svetovni prvak v razredu MXGP Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser Team). V obeh vožnjah je že na štartu suvereno oddrvel naprej in nato progo od začetka do konca prevozil na prvem mestu ter z veliko prednostjo dobil obe preizkušnji. 

Drugi v obeh vožnjah in tudi v skupnem seštevku je bil Peter Irt (AMD Irt Brothers), tretji pa Luka Kutnar (MK Fire Group). V skupnem seštevku državnega prvenstva je po dveh dirkah v vodstvu Irt, drugi pa je Kutnar.

Pred motokrosisti je zdaj malce daljši odmor, saj bo tretja dirka, ki bo štela za točke državnega prvenstva Slovenije, na sporedu šele 28. avgusta 2021. Tudi takrat na radizelski progi, organizacija pa v rokah članov ŠD MX akademija Sašo Kragelj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice