Motokrosisti so z dvema zaporednima dirkama otvorili državno prvenstvo v motokrosu, v Krškem pa se je začelo državno prvenstvo v speedwayu.

V soboto so motokrosisti tekmovali v Zaboku na Hrvaškem, v nedeljo pa še v Prilipah pri Brežicah. Sobotna dirka je bila po prvih vožnjah zaradi močnega dežja in blata prekinjena, kajti razmere so bile na robu regularnosti, varnost tekmovalcev pa kot vselej na prvem mestu. Obveljali so rezultati prvih voženj, v odprti kategoriji je slavil Tim Gajser.

Organizator nedeljske dirke, AMD Brežice, je imel več sreče z vremenom. Čeprav je bila proga dopoldne še precej blatna, je sonce poskrbelo za boljše razmere v drugem delu tekmovanja. Gledalci, ki se jih je kot vselej ob progi v Prilipah zbralo precej, so imeli kaj videti. V odprti kategoriji je v obeh vožnjah zmagal Tim Gajser, ki se mu je najbolj uspel približati Klemen Gerčar. Aktualni državni prvak Luka Kutnar je osvojil tretje mesto.

Žagar pometel s konkurenco v Krškem

Na Stadionu Matije Gubca so se zbrali številni navijači, ki so z bučnim navijanjem pospremili napete dvoboje najboljših slovenskih speedwayistov. Na dirki so tekmovali še predstavniki Italije, Češke, Slovaške in Bolgarije. 

Ljubljančan Matej Žagar ni dopustil presenečenja in se je po šestnajstih naslovih državnega prvaka odločno podal še po sedemnajstega. Zmagal je v vseh vožnjah in tako osvojil kar osemnajst točk. Drugi je bil predstavnik organizatorja AMD Krško, Matic Ivačič, tretje mesto je osvojil češki tekmovalec Hynek Stichauer.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice