V nedeljo bo Tim Gajser na enajsti dirki letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP lovil šesto zaporedno zmago.

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser, ki tekmuje z licenco AMZS, je odpotoval na enajsto preizkušnjo sezone svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP, ki bo to nedeljo v Palembangu v Indoneziji.

V Aziji bo lovil šesto zaporedno zmago, s katero bi se še utrdil v vodstvu skupnega seštevka točkovanja za svetovno prvenstvo, v katerem ima 441 točk oziroma 83 več od prvega zasledovalca Antonia Cairolija.

Italijan Antonio Caroli, najhujši tekmec najboljšega slovenskega motokrosista, in njegov moštevni kolega Jeffrey Herlings okrevata po poškodbah in iz moštva KTM Racing so organizatorjem sporočili, da ju v Indoneziji ne bo.

Gajser na zahtevne razmere dobro pripravljen

Gajser se je na zahtevne razmere, ki ga čakajo v Indoneziji, dobro pripravil. Večino treningov je v hudi pripeki in vročini, kakršna bo tudi na dirkališču na jugu Sumatre, kjer bo za nameček še obilo vlage, opravil na domači trening-progi, našel pa je tudi nekaj časa za odmor in sprostitev na morju ter si je tako zagotovo dobro napolnil baterije. Te bo polne in dobro delujoče močno potreboval tudi za nadaljevanje sezone, saj ga po Palembangu že prihodnji konec tedna čaka še zahtevna dirka v Semarangu, ki leži severno ob morju v centralnem delu otoka Java.

V boju za naslov svetovnega prvaka je do konca sezone še osem dirk in če bo Gajser v podobnem ritmu zadnjih preizkušenj za točke svetovnega prvenstva nadaljeval tudi na drugem koncu sveta, potem bo storil velik korak do novega naslova svetovnega prvaka. 

Na obeh azijskih dirkah bo Gajser edini slovenski predstavnik, saj se Klemen Gerčar, ki tudi tekmuje v razredu MXGP, in Jan Pancar, ki nastopa v šibkejšem MX2 razredu, udeležujeta le dirk na evropskih prizoriščih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice