Foto: Tim Gajser, Facebook
Motokrosist Tim Gajser bo na Veliki nagradi Češke skušal priti do osme zaporedne zmage v sezoni in se tako še približati naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP.

»Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser, ki vozi z licenco Avto-moto zveze Slovenije (AMZS), je po azijski turneji povsem osredotočen na zahteven zaključek sezone, ki mu lahko prinese naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP. Po vrnitvi iz Indonezije, kjer se je veselil dveh pomembnih zmag, skupno jih ima v sezoni že osem, med svetovno motokros elito, bo odlično formo skušal potrditi tudi na Veliki nagradi Češke v Loketu,« so povedali v AMZS.

Dirko MXGP za svetovno prvenstvo, Veliko nagrado Češke v Loketu, si bo to nedeljo mogoče ogledati na programu Šport TV 1 (Š1). Prva vožnja bo ob 14., druga pa ob 17. uri.

Dirka na Češkem bo najbrž potekala v peklenski vročini in zato v zelo težkih pogojih za tekmovanje, so dodali v AMZS: »Slovenski motokros as se je na dirko pripravljal na domači progi, na kateri je opravil nekaj zelo kakovostnih treningov, veliko pozornosti pa je posvetil dolgim in vratolomnim skokom, ki jih bo v Loketu treba še posebej dobro obvladovati.«

Gajserjev glavni tekmec v borbi za šampionski naslov bo znova Jeremy Seewer. Švicar sicer v skupnem seštevku za Gajserjem, ta hip brez dvoma najboljšim motokrosistom sveta, zaostaja kar 173 točk.

V češkem Loketu bodo poleg 22-letnega Makolčana Gajserja nastopili še trije Slovenci: Klemen Gerčar v razredu MXGP, Jan Pancar v razredu MX2 in Jaka Peklaj v finalu evropskega prvenstva za dirkače, ki vozijo motorne agregate s prostornino do 85 kubičnih centimetrov.

Tim Gajser je na spletnem omrežju Facebook priznal, da dirko na Češkem že komaj čaka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice