Slovenski motokrosisti bodo konec tedna na stezi v Stranski vasi pri Semiču začeli z državnim prvenstvom. Tekmovali bodo v razredih MX50, MX65, MX85, MX125, MX Open ter Veterani 40 in Veterani 50.

Proga v Stranski vasi pri Semiču bo v nedeljo, 14. junija, gostila uvodno dirko državnega prvenstva v motokrosu.

Kot tudi druga športna tekmovanja v Sloveniji, bo tudi ta dirka zaradi ukrepov povezanih s pandemijo koronavirusa potekala brez gledalcev, ki so sicer zelo pomemben del celotnega dogajanja v motokrosu. A po sili razmer so se morali organizatorji s tem pač sprijazniti.

»Seveda nam je žal, da gledalci ne bodo dodatno začinili dirko. Vseeno nas veseli, da se bo sezona končno začela. Skupaj z dirkači smo že nestrpni in verjamem, da so se vsi zelo dobro pripravili na sezono,« je ob tem dejal Mitja Wolf, ki je tudi direktor uvodne dirke sezone.

S široko skupino ljudi so se v AMD Kolpa MXS lotili zahtevne organizacije prve letošnje domače preizkušnje slovenskih motokrosistov za točke državnega prvenstva, Wolf pa poudarja, da so jim ob strani stali številni sodelavci in sponzorji ter tudi AMZS: 

»Naloga seveda ni bila lahka, steza je pripravljena. AMZS nam je pomagal, kolikor je lahko, in tukaj se moram posebej zahvaliti odgovornim na zvezi. Dirkačem pa seveda želim čim bolj zanimivo dirko.«

Uvodne preizkušnje sezone se bo udeležil tudi Tim Gajser

Uvodne preizkušnje sezone se bo kot tekmovalec udeležil tudi Tim Gajser, je povedal Mitja Wolf.

Branilec naslova svetovnega prvaka se bo »ogreval« za nadaljevanje sezone svetovnega prvenstva v razredu MXGP, v katerem je na marčevskih dveh dirkah obakrat osvojil drugo mesto.

Foto: AMZS

Gajser je vzornik številnim mladim v Sloveniji

Tudi nekateri drugi slovenski motokrosisti imajo zanimive cilje ter poglede na letošnjih šest dirk državnega prvenstva. Mladi in nadarjeni Jaka Peklaj, ki nastopa v razredu MX85 v okviru ekipe 62 motosport, letos cilja na naslov državnega prvaka.

Peklaj je povedal: »Lahko rečem, da sem letos opravil zares zahtevne priprave s svojo ekipo. Vsaj trikrat na teden sem sedel na motociklu. Žal so razmere zaradi koronavirusa pripeljale do tega, da bom letos nastopil le še na dirkah italijanskega in nemškega državnega prvenstva. Dirke v Semiču se bom lotil s stoodstotno osredotočenostjo. Mogoče se sliši malce nenavadno, ampak eden od ciljev za to dirko je, da bi čim več tekmecev prehitel vsaj za en krog.«

Svojo vlogo bo seveda odigralo tudi vreme, kljub sorazmerno dobri vremenski napovedi pa niso izključene nevihte, ki lahko dodatno začinijo predvsem obe nedeljski vožnji. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice