Gajser je na Floridi osvojil četrto mesto. Napaka na startu druge vožnje speljala možnosti za stopničke.

Tim Gajser je bil na dirki svetovnega prvenstva na Floridi uvrščen tik za zmagovalnimi stopničkami, v seštevku dirke je osvojil četrto mesto. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.

Gajser se je v Združene države Amerike odpravil skoraj teden dni pred dirko in je nekaj časa preživel z nekdanjim ameriškim zvezdnikom motokrosa, Rickijem Carmichaelom, s katerim sta opravila tudi skupni trening. Konec tedna so se motokrosisti začeli zbirati na prizorišču v Jacksonvillu, kjer so si prvič v živo ogledali progo, ki je nova v koledarju svetovnega prvenstva. Tim Gajser je bil v kvalifikacijah enajsti, najboljši startni položaj si je privozil Nizozemec Jeffrey Herlings.

Na startu druge vožnje konec možnosti za zmagovalni oder

Na startu so bili številni ameriški motokrosisti, ki pa so morali priznati premoč tekmovalcem iz Evrope. Gajser je prvo vožnjo začel odlično, vozil je na drugem mestu za Američanom Elijem Tomacom. Jeffrey Herlings in Italijan Antonio Cairoli sta prihajala iz ozadja in sta prehitela Gajserja. Makolčan je prvo vožnjo zaključil na četrtem mestu. Na startu druge vožnje so se Gajserju načrti že kmalu podrli, saj je zapeljal s proge in vodilni motokrosisti so se odpeljali naprej. Vseeno se je boril do konca in napredoval je na sedmo mesto. V seštevku dirke je bil četrti.

Gajser se je v seštevku svetovnega prvenstva še utrdil na petem mestu.

Naslednja, predzadnja dirka svetovnega prvenstva bo že prihodnji vikend na Nizozemskem, kjer bo slovenska zasedba predstavnikov AMZS bolj pestra. Gajserju se bosta v elitni kategoriji pridružila brata Irt, poleg omenjene trojice pa bo na startu v Assnu tudi Timov oče Bogomir Gajser, ki bo odpeljal dirko svetovnega pokala za veterane.

FOTO: AMZS

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice