V smučarskih tečajih otroci pod vodstvom strokovno usposobljenih in izkušenih učiteljev naredijo prve korake na snegu, lahko pa tudi nadgradijo znanje smučanja iz preteklih sezon.

Primerjali smo cene smučarskih tečajev na Štajerskem in cene smučarskih tečajev čez mejo. Ne boste verjeli, koliko Avstrijci odštejejo, da znajo njihovi najmlajši smučati.

Tečaj smučanja Smučarske šole Svizec v času zimskih počitnic poteka 4 dni, predvidoma od torka do petka. Program je primeren za otroke od 5. leta starosti dalje. Letos je na voljo samo program z bivanjem v hotelu Jakec na Treh kraljih, ki znaša 265 evrov.

Alpska šola Pohorje za predšolske otroke ponuja deseturni tedenski tečaj smučanja za 120 evrov

Za otroke od četrtega do šestega leta starosti organizirajo tedenske in počitniške smučarske tečaje, ki ponujajo pet dni vadbe po dve uri dnevno. Za isto ceno so pripravili tudi tečaje smučanja ob vikendih. Vključujejo štiri dni vadbe na snegu.

Nadaljevalni smučarski tečaj pa je namenjen otrokom, ki so že spoznali prve smučarske korake na otroškem poligonu, se naučili spuščati po položnih nakloninah in varno ustavljati.

Program je namenjen učenju smučarske tehnike in začetkom samostojnega in varnega smučanja. Posebno skrb namenjajo otrokom, ki so sicer že smučali, njihovo znanje pa še ni primerno za varno samostojno spuščanje po strminah. Cena 10-urnega tečaja znaša 180 evrov.

Za 22,5-urni tečaj smučanja v Smučarski šoli Ilke Štuhec, ki zajema načrtovanje, organizacijo in izvedbo tečaja, ustrezno smučarsko karto, malico, zaključno tekmo, priznanje in medaljo ob koncu tečaja, boste odšteli 210 evrov.

V Smučarski šoli Visit Pohorje cena 20-urnega tečaja smučanja znaša 190 evrov.

Cene smučarskih šol v sosednji Avstriji pa so neprimerljivo višje, kot pri nas

V smučarski šoli Alberg 6-dnevni tečaj smučanja za otroke, stare med pet in 11 let, znaša 325 evrov, en dan učenja smučanja pa kar 100 evrov.

V avstrijski smučarski šoli Ski Pro Austria pa dve uri učenja smučanja znašata kar 59 evrov.

Starši v Avstriji so primorani za to, da se njihovi otroci naučijo smučati, odšteti precej več, kot starši v Sloveniji, a še vedno si smučanje lahko privošči vse manj slovenskih družin.

Slovenija počasi obrača trend vse manjšega števila smučarjev med mladim

V Sloveniji smuča vse manj otrok, dober primer pa je akcija Solar na smuči, s katero želijo četrtošolcem in petošolcem omogočiti brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo ter jim s tem približati smučanje. Akcijo Šolar na smuči so smučarski centri skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport Republike Slovenije Planica in policijo letos izpeljali šesto leto zapored.

Od leta 2014, odkar živi akcija Šolar na smuči, so brezplačen smučarski dan omogočili skoraj 12.000 učencem. Več kot polovica jih je ob tem na smuči stopila prvič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice