Prihodnji teden se bo od zadnjega formalnega položaja v smučarskih krogih poslovil 76-letni Tone Vogrinec.

Od zadnjega formalnega položaja v smučarskih krogih pa se bo prihodnji teden poslovil 76-letni Tone Vogrinec, ki v alpskem smučanju deluje že skoraj pol stoletja, poroča Siol.net.

V različnih strukturah FIS je Vogrinec deloval od leta 1971, članstvo v najvišjem mednarodnem telesu alpskega smučanja pa je še zadnja formalna vloga Mariborčana, ki je na področju smučanja deloval kot tekmovalec, trener, direktor, funkcionar …

Za svojega naslednika je predlagal nekdanjega smučarja ter zdajšnjega kranjskogorskega poslovneža in predsednika smučarskega strokovnega sveta Grega Benedika, ki bi ga naj nasledil v izvršnem alpskem odboru Mednarodne smučarske zveze. Njen kongres, ki ga bo prihodnji teden gostil Costa Navarino v Grčiji, bo za slovenski šport zanimiv predvsem zaradi izbiranja gostiteljev svetovnih prvenstev v letu 2023.

Za nordijsko prvenstvo se bo še četrtič zapored potegovala Planica, katere tekmec bo tokrat Trondheim. Tako bo Vogrinec v Grčijo potoval še zadnjič kot član izvršnega odbora.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice