Trener članske postave Aluminija Oliver Bogatinov je naj trener po izboru športnega dnevnika EkipaSN, ki tradicionalno izbira naj slovenskega nogometaša leta, naj trenerja, naj mladega nogometaša in naj nogometaša leta v 1. slovenski ligi.

Visoko priznanje so Kidričani obelodanili na klubskem facebook profilu, kjer so med drugim zapisali, da se je trener članske selekcije rdeče-belih postavil ob bok Matjažu Keku, Darku Milaniču, Anteju Šimundži in Srečku Katancu. »Ob tej priložnosti mu je v imenu upravnega odbora Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo simbolično skulpturo nogometaša iz aluminija in čestitke za prejet naziv predal predsednik kluba Marko Drobnič ter izrazil zahvalo vsem v klubu in izven njega, ki so prispevali k pisanju te zgodbe,« so zapisali. 

Oliver Bogatinov pa je prejet naziv komentiral z besedami: »Za ta naziv sem zaslužen četrti v vrsti. Na prvem mestu so podporniki kluba in navijači, na drugem mestu je uprava kluba z vsemi zaposlenimi, na tretjem mestu so igralci, šele na četrtem pa se nahajamo vsi člani strokovne ekipe.«

Po 19 krogih na visokem 3. mestu

V nogometni sezoni 2018/19 so Kidričani v 1. SNL postali pravo presenečenje v prvem delu sezone,  saj po odigranih 19 krogih zaostajajo le za Mariborom in Olimpijo ter zasedajo 3. mesto. Za prvouvrščenim Mariborom zaostajajo 15 točko, za Olimpijo na drugem mestu pa 6. Uspešno so tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so se uvrstili v polfinale in se bodo aprila pomerili z Olimpijo.

Iz Izole preko Kopra, Mure in Olimpije do Aluminija

Sicer pa je Bogatinov začel nizati trenerske uspehe že leta 2007, ko je z izolsko ekipo v 3. SNL postal zmagovalec pokala MNZ Koper. Leto kasneje se je z isto ekipo uvrstil v 1/8 finala pokala Hervis, leta 2009 pa z Nogometnim klubom Koper kot asistent sodeloval v finalu pokala Hervis. Leta 2010 je isto kot asistent sodeloval pri uspehu koprskega prvoligaša, saj so postali državni prvaki v 1. SNL in zmagovalci Super pokala Slovenije. 

Leta 2012 je z FC Koper postal prvak 1.SKL za selekcijo U-17 in se istega leta z ekipo Mura 05 uvrstil v Liga Evropa, kjer jih je v 4. krogu izločil S.S. Lazio iz Rima. Leta 2015 je bil asistent pri NK Olimpija, ki je postala jesenski prvak, leta 2018 pa je z Aluminijem postal finalist pokala Slovenije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice