Foto: Črtomir Goznik
V soboto se je na ptujskem golf igrišču odvila četrta tekma Slovenske footgolf lige, po kateri bomo dobili državnega prvaka v footgolfu.

Po uvodnih tekmah v Radencih in Ljubljani je zadnjo tekmo državnega prvenstva gostilo največje slovensko igrišče.

»Tekma je v krasnem poletnem vremenu v najstarejše slovensko mesto privabila kar 51 tekmovalcev, zraven Slovencev so se za točke FIFG borili tudi tekmovalci iz Madžarske in Švedske,« so povedali v Footgolf klubu Ptuj.

V mednarodni konkurenci je zmaga ostala na Ptuju, saj je slavil član domačega Footgolf kluba Ptuj Ian Emeršič. Drugo mesto je osvojil Madžar Nemeth Gabor, tretje pa Madžar Lengyel Bela.

V ženski konkurenci je zmagala Nika Gerbec, igralka Footgolf kluba iz Bovca, drugo mesto je osvojila Madžarka Georgina Bako Szantay, tretje pa igralka domačega kluba Katja Nežmah.

V konkurenci seniorjev si je z osebnim rekordom zmago priboril član ptujskega kluba Sandi Mertelj. Drugo mesto je osvojil Šved Ferenc Schneider, tretje pa Madžar Zsolt Lichtner.

Po štirih od šestih tekem na lestvici državnega prvenstva pri moških vodi Gaj Rosič iz Footgolf kluba Bovec, pri ženskah Irena Krajnc iz Footgolf kluba Ptuj in pri seniorjih Miran Perič iz Footgolf kluba Ptuj.

Do konca državnega prvenstva slovenske tekmovalce v footgolfu čakata še dve tekmi, ena v Ljubljani in še ena na Ptuju. Obe tekmi bosta šteli tudi za točke FIFG.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice