Slika je simbolična.
Velenjčani so v zadnjem rokometnem državnem prvenstvu prekinili sedemletno vladavino Celja. S sezono so lahko zadovoljni tudi Ormožani, ki bodo po več kot desetletju in pol znova zaigrali na mednarodnem prizorišču.

Rokometni klub Jeruzalem Ormož je minulo sezono sklenil na četrtem mestu državnega prvenstva. Klub je bil višje na lestvici le še leta 2005, ko je zaostal zgolj za Celjem in Gorenjem.

Ormoški rokometaši so takrat zadnjič zaigrali v Evropi, v tekmovanja EHF pa se po 16 letih vračajo s sezono 2021/22.

Ormožani bodo z evropskimi izzivi pričeli sredi oktobra

Ekipa trenerja Saše Praprotnika bo zaigrala v EHF Evropskem pokalu, kot se od lani imenuje tretji nivo evropskega klubskega tekmovanja.

Ormožani bodo z evropskimi izzivi pričeli sredi oktobra, po včerajšnjem žrebu na Dunaju pa je znano, s kom se lahko pomerijo.

V Ormožu bodo septembra pozorno spremljali razplet dvoboja češkega in islandskega predstavnika. ISMM Koprivnice bodo izzvale ekipo Selfossa, ki je, kot so zapisali pri ormoškem klubu, favorit za napredovanje.

Če bodo Islandci potrdili pričakovanja, ormoško četo oktobra čaka skoraj štiri tisoč kilometrov dolgo potovanje na otok sredi Atlantika. O napredovanju odločata dve tekmi, prva bo odigrana 16. ali 17. oktobra.

Vinarji bodo priprave pričeli 2. avgusta. Sašo Praprotnik bo lahko znova računal na Bojana Čudiča, ki vstopa v 19. zaporedno sezono v dresu Jeruzalema Ormoža.

Legendarni član kluba se bo s soigralci v začetku septembra boril tudi za superpokalno lovoriko.

Se bo treningom članske ekipe priključil tudi kateri od obetavnih mladincev? Da na Hardeku raste nov rod nadarjenih rokometašev, potrjuje naslov državnih podprvakov v mladinski konkurenci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice