Slovenija bo leta 2021 skupaj z Madžarsko organizirala nogometno evropsko prvenstvo do 21 let, tekme pa naj bi po naših informacijah gostil tudi Maribor.

Da bosta evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let organizirali Slovenija in Madžarska so potrdili na današnjem zasedanju izvršnega odbora Evropske nogometne zveze v Dublinu. Slovenija in Madžarska sta bili edini kandidatki za prvenstvo, poroča STA.

Slovenija se je sicer kot gostiteljica evropskega prvenstva za nogometaše do 17. leta starosti preizkusila leta 2012, ko je tekmovanje potekalo tudi v Mariboru, letos pozimi pa je uspešno priredila evropsko prvenstvo v futsalu.

Tekme tudi v Ljudskem vrtu

Najboljši mladi nogometaši v Evropi se bodo nedvomno mudili tudi v Mariboru. To nakazujejo tudi nekatere poteze Nogometne zveze Slovenije, ki so že navezale stike z nekaterimi mariborskimi podjetji.

Kot smo uspeli izvedeti pred časom, je Nogometna zveza Slovenije že sklenila dogovor o sodelovanju z mariborskim podjetnikom Miranom Ferkom, sicer lastnikom podjetja Playgreen, preko katerega na Pohorje vsako leto privabi večje število športnih ekip na priprave, od letošnjega septembra pa tudi najemnikom pohorskih hotelov Arena, Bolfenk, Videc in Pohorske terase.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice