Slovenski prvoligaši so v preteklih dneh na svojih spletnih straneh morali objaviti rezultate poslovanja. Mura je ustvarila največ dobička, pozitivno poslovali še Bravo, Domžale in Aluminij, Olimpija pa je pridelala skoraj šest milijonov izgube.

Klubi so v luči prihajajočega licenciranja morali objaviti revidirana letna poročila za lansko leto. Eden od štirih prvoligašev, ki poslujejo pozitivno, je Nogometna šola Mura, za nameček pa je njen poslovni izid najboljši med vsemi klubi v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ostali trije klubi, ki so poslovali pozitivno, so ljubljanski Bravo, kidričevski Aluminij in Domžale

Kidričani so leto zaključili s 95.449 evri dobička, Ljubljančani so leto zaključili s 33.222,00 evri dobička, Domžalčani pa so leto sklenili s 4.758 evrov plusa, ob tem pa je zanimivo, da so za plačila agentom in drugim osebam udeleženim pri prestopih plačali kar 723.649 evrov. 

Kakšno je stanje v Mariboru in Olimpiji?

Preverili smo tudi, kakšno je bilo poslovno leto najtrofejnejših slovenskih klubov Maribora in Olimpije. Sploh poslovno leto slednje, ki jo Milan Mandarić že nekaj časa prodaja, je skrb vzbujajoče. Olimpija je namreč v lanskem letu pridelala nekaj manj kot šest milijonov evrov izgube, natančneje je minus v minulem poslovnem letu znašal 5.785.309 evrov. 

Z minusom so poslovno leto zaključili tudi v Ljudskem vrtu, kjer je izguba znašala 2.557.172 evrov. Kot izhaja iz poročila, pa imajo Mariborčani po zaslugi minulih sezon, ko so nastopali v Evropi, na svojem računu še vedno več kot pet milijonov evrov.

Mariborčani so agentom in drugim osebam, ki so bili udeleženi pri prestopih v minulem poslovnem letu plačali 455.311 evrov, pri Olimpiji pa so agentom odšteli 130.000 evrov.

Tabor Sežana s skoraj polmilijonsko izgubo

Celjani so v lanskem letu pridelali 151.619 evrov minusa, Rudar pa še enkrat več, natančneje 308.141 evrov minusa. Kranjski Triglav je lani pridelal 228.816 evrov minusa, Tabor Sežana pa kar 473.518 evrov minusa.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice