Roko Prša (foto: Nogometni klub Aluminij)
V Nogometnem klubu Aluminij so se razveselili nove okrepitve.

Iz Nogometnega kluba Aluminij so sporočili, da je danes nov član rdeče-belih postal 24-letni vezist Roko Prša. V Kidričevo prihaja iz ravenskega Fužinarja.

Roko Prša je svojo kariero pričel z devetimi leti v rodnem Sisku, od koder ga je pot vodila v Zagreb, k hrvaškemu velikanu Dinamo. Nogometaš je po končanem mladinskem stažu najprej igral v 2. hrvaški nogometni ligi, zatem pa tudi v najmočnejšem razredu hrvaškega nogometa. Od tam ga je pot vodila preko luže, kjer je v Združenih državah Amerike ob študiju tri leta in pol tudi igral nogomet.

Po končanem študiju se je Roko Prša v letošnjem poletju pridružil ravenskemu drugoligašu Fužinarju kjer je v letošnji sezoni 2. Slovenske nogometne lige vpisal že osem nastopov in dosegel tudi dva zadetka.

Dogovor z Aluminijem je izziv

Ob dogovoru z rdeče-belimi je Roko Prša v svojem prvem intervjuju poudaril, da Aluminij zanj predstavlja izziv, v katerem si želi napredovanja: »Dogovor z Aluminijem za mene predstavlja izziv. Gre za prvoligaški klub in verjamem, da bom zaradi svoje kvalitete na terenu dokazal, da sem si zaslužil klic Aluminija. Seveda je želja, da rdeče-belim po svojih najboljših močeh čim bolj pomagam na zelenici, v Kidričevo sem prišel, da v moji karieri napredujem in seveda, da tukaj naredim korak naprej v moji karieri.«

Ob prestopu se je tudi Nogometni klub Aluminij zahvalil Nogometnemu klubu Fužinar, predvsem pa predsedniku koroškega drugoligaša Petru Stočku, za korektno izvedbo prestopa Roke Prše.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice