Luka Dončić je proti Golden Statu znova pokazal svojo mojstrstvo in prvakom nasul 26 točk, a je bilo tudi to premalo za zmago.

Dallas se je v domači areni pomeril z Golden Stateom in po napeti končnici, ki jo je zaznamovala velika napaka Harrisona Barnesa, klonil s 119:114. Pri prvakih je izvenserijsko tekmo odigral Stephen Curry, ki je Mavericksom nasul kar 48 točk.

Izkupiček Luke Dončića v 31 minutah in 57 sekundah: 26 točk, 6 skokov, 5 asistenc, 1 ukradena žoga.

Čudežni deček, ki se ga vse bolj prijema vzdevek 'Luka Magic', je sicer tekmo začel z dvema izgubljenima žogama in zgrešenimi meti, a nato hitro zadel dve trojki. Kot organizator igre je vodil igro Dallasa in se dobro upiral favoriziranim gostom iz Silicijeve doline. A pri prvakih je blestel Curry, ki je kot po tekočem traku zadeval trojke.

V tretji četrtini je Dončić dosegel kar 11 točk in poskrbel, da je Dallas zadnjo četrtino pričakal na le 4 točkah zaostanka. V napeti zadnji četrtini je rezervist Devin Harris Dallas popeljal v vodstvo, ki pa so ga bojevniki na čelu s Curryem in Durantom nadomestili. Pri rezultatu 114:117 za goste je imel Dallas zaključni napad za izenačenje, a je Barnesu žoga nespretno ušla iz rok in s tem je bila usoda domačinov zapečatena.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice