Mariborska smučarska šampiona Ilka Štuhec je na novinarski konferenci ob zaključku sezone razkrila, da bo kariero nadaljevala brez dosedanjega trenerja Grege Koštomaja in Anje Šešum. Štuhčeva še nosi opornico, kdaj bo stopila na smuči, še ni znano.

Novinarsko konferenco Ilke Štuhec v Narodnem domu ob zaključku sezone je ob novicah o poteku rehabilitacije zasenčila vest, da se je Mariborčanka razšla z dolgoletnim trenerjem Grego Koštomajem in tesno prijateljico Anjo Šešum. Štuhčeva tako išče novega trenerja.

Mariborčanka je povzela tako dobre kot težke trenutke letošnje sezone. Priznala je, da je bila na prvih tekmah po vrnitvi po poškodbi razočarana, saj je imela visoka pričakovanja. A sledile so zmage in velika krona letošnje sezone - naslov svetovne prvakinje v smuku.

»Vedela sem, kar imam za naredim in zaupala vase. Odločila sem se, da se odpeljem, tako kot gre in to sem tudi naredila,« je pokomentirala zmagovito vožnjo, njena mama Darja Črnko pa je dodala: »Pričakovala sem, da se bo Ilka malo dlje ogrevala. A tak pač je, ko se ona odloči, se odloči. Zmaga v Val Gardeni je dala nov polet, svetovno prvenstvo pa je bila zgodba za sebe. Zaostanek v superveleslalomu me je malo potrl, a čutila sem, da Ilka hrani nekaj za konec.«

Rehabilitacija poteka brez načrta

A takoj po zmagoslavju na svetovnem prvenstvu je sledil šok na tekmi v Crans Montani. Štuhčeva si je pri padcu poškodovala zadnjo križno vez, k sreči pa operacija ne bo potrebna. »Že ob padcu sem vedela, da je nekaj narobe. Takrat me je še držal adrenalin, a ko sem se enkrat usedla, nisem več stala. Takoj sem želela vedeti, kaj je narobe. Ko je bila prva novica je bil velik šok,« se padca spominja Mariborčanka, ki je popolnoma posvečena rehabilitaciji. Operaciji k sreči ne bo potrebna, kar bo izdatno skrajšalo potek rehabilitacije.

»Zadnji pregled je pokazal, da se križna vez odlično celi in da operacija ne bo potrebna. To smo si vsi močno želeli. Še vedno sem malo robocop, še naslednje štiri tedne bom,« poškodba zadnje križne vezi je neprijetna in težja od prednje, pojasnjuje Štuhčeva, ki priznava, da glede na zahtevnost poškodbe veliko stvari delajo na občutek.

»Počutim se super, ne morem reči, da gre vse po planu, saj plana nimam. Kdaj bi lahko snela opornico in šla trenirat, bo znano konec aprila na naslednjem pregledu,« je razkrila. Njena fizioterapevtka Petra Kramberger je razkrila, da v prvih šestih tednih odpravljajo posledice, ki jih je poškodba pustila na mehkem tkivu.

Štuhčeva odpustila Koštomaja in Šešumovo

Ob koncu novinarske konference pa je Ilka Štuhec razkrila presenetljivo kadrovsko novico. V prihodnje bo svojo smučarsko kariero nadaljevala z novim trenerjem, saj ne bo več sodelovala z Grego Košotmajem in Anjo Šešum.

»V prihodnje ne bom več sodelovala z Gregajem in Anjo. Šport je pač tak, da je treba sprejemat tudi težke odločitve. In ta je bila zelo težka. Grega in Anja sta bila z mano in veliko smo dali skozi, zelo sem jima hvaležna, a zdaj jima želim le vse najboljše v nadaljevanju njunih karier,« je razkrila Mariborčanka.

»Jaz sem tista, ki sprejema te odločitve in ne mama, ki je vodja ekipe,« je povedala Štuhčeva in poudarila, da je bila odločitev izredno težka. »Vsi smo delali stoodstotno, vsi smo se metali na glavo, a kot vedno v življenju nove priložnosti ne morejo biti slabe,« je ob tem povedala Črnkova.

Kdo bo novi trener Ilke Štuhec še ni znano, saj pogovori še potekajo. Štuhčeva je povedala le, da obstaja več možnosti in da ni določeno, ali bodo člani novega strokovnega vodstva prihajali iz Slovenije ali tujine.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice