Četrti smuk sezone na sloviti progi Stelvio v Bormiu je zaznamoval grd padec Mariborčana Klemna Kosija, ki je negibno obležal v zaščitni mreži.

Na smuku v Bormiu je si je Italijan Dominik Paris priboril deset zmago v karieri, oba Slovenca, ki sta nastopila pa sta odstopila. Klemen Kosi je bil s številko 35 na dobri poti, da se uvrsti med petnajsterico, a je proti koncu cilje padel in zletel v varnostno mrežo. Mariborčan je po padcu negibno obležal. 

Kosi je kmalu prišel k zavesti, nato pa so ga s helikopterjem prepeljali v bližnjo bolnišnico. Na njegovem obrazu so bile vidne ureznine.

»Nekaj trenutkov je bil brez zavesti, iz prizorišča so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v bližnji Sondrio. Njegovo trenutno stanje je spodbudno, je pri zavesti in normalno odgovarja na vprašanja, premika roke in noge, ima pa bolečine v vratu in odrgnine na obrazu. Vse nadaljnje informacije bomo posredovali, ko bodo opravljeni vsi pregledi in slikanja,« so pred nekaj trenutki sporočili iz Smučarske zveze Slovenije in dodali, da bo več informacij znanih, ko bodo opravljeni vsi pregledi in slikanja. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice