Ne mine noč v najmočnejši košarkarski ligi na svetu NBA, ko ne bi zablestel slovenski čudežni deček Luka Dončić. Športno javnost je to noč navdušil z neverjetnim metom ob zvoku sirene, s katerim je izboril podaljšek.

Dončićev Dallas je to noč gostoval v Portlandu, kjer je slovenski 19-letnik dosegel 23 točk, 11 skokov in šest asistenc. Kljub novi odlični predstavi Luke Dončića in zadeti trojki, s katero je tekmo poslal v podaljšek, je Dallas ponovno izgubil.

A bolj kot o zmagi Portlanda svetovna košarkarska javnost govori o izjemni trojki Dončiča ob zvoku sirene, s katero je izenačil na 107:107 in izboril podaljšek. Dallas je zaostajal za tri točke, do konca pa je bilo le še 0,6 sekunde. Dončić je zadel iz izjemno težkega položaja in poskrbel, da je osupnila vsa dvorana, vključno z igralci obeh moštev.

Kljub temu Dallasu v podaljšku ni uspelo zabeležiti pomembne zmage na gostovanju. Portland je bil boljši s 121:118.

Dončić trenerja ni presenetil

»Enostavno šla je skozi. Bil je težek met,« je po tekmi na kratko povedal 19-letnik, ki je tekmo odigral kljub bolečinam, ki jih je čutil po udarcu v kolk na tekmi proti Golden Stateu.

»Je grozljivo spreten pri tovrstnih metih. Ne morem reči, da sem bil presenečen, ko je zadel koš. To sem pri njem videl že prevečkrat,« je o Dončićevem izenačujočem košu povedal trener Dallasa Rick Carlisle.

 Še posebej zgovorna pa je bila tudi reakcija DeAndreja Jordana ob zadeti trojki Dončića.

Vrhunci Dončićeve predstave s 23 točkami, 11 skoki in šestimi asistencami.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice