Aljaž Džankić (foto: Nogometni klub Aluminij)
V Nogometnem klubu Aluminij so se razveselili nove okrepitve.

V Nogometnem klubu Aluminij imajo novo okrepitev, to je osemnajstletni branilec Aljaž Džankić.

»Visokorasli branilec, ki ima tako slovenski kot hrvaški potni list, je svojo kariero pričel v Ljudskem vrtu pri Mariboru, od koder se je preselil k italijanskemu Udineseju, kjer je nastopal v Primaveri, kjer je za videmskega prvoligaša zbral 15 prvenstvenih in en pokalni nastop,« so novega igralca opisali v kidričevskem klubu.

Aljaž Džankić je tudi član hrvaških mladinskih reprezentanc, za reprezentanco do 15. leta je zbral dva nastopa, za reprezentanco do 17. leta deset nastopov in za mladinsko reprezentanco Hrvaške pet nastopov.

Obramba rdeče-belih bo še trša

Ob svojem prvem intervjuju je Aljaž Džankić poudaril, da upa, da bo pripomogel k temu, da bo rdeče-bela obramba še trša: »Za Aluminij sem se odločil, ker lahko v klubu pridobim ogromno izkušenj, prav tako lahko prenesem znanje iz Italije, ki sem ga že osvojil. Zagotovo je prestop v Kidričevo pravi korak v moji karieri. V Italiji se igra trd nogomet in mislim, da se bom hitro vklopil v ekipo, Aluminij je prav tako ekipa, ki ima izjemno čvrsto obrambo in želim si, da bom tudi jaz pripomogel k temu, da bo rdeče-bela obramba še trša.«

Obetavni branilec je z rdeče-belimi podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Aljaž Džankić (foto: Nogometni klub Aluminij)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice