V Franciji se je z deseto letošnjo dirko zaključila prva polovica sezone svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Predstavnika AMZS sta dosegla polovičen uspeh. Tim Gajser je bil z novo odlično predstavo tretji, Klemen Gerčar je končal 29.

Gajserju se prvi start ni najbolj posrečil, kar ga je stalo visoke uvrstitve. Čeprav je napredoval na četrto mesto, pa je bila prednost vodilnih treh tekmovalcev zanj neulovljiva. V drugi vožnji je bil Gajser že na začetku v ospredju in je lovil vodilnega Cairolija.

Herlings je začel slabše, a ga to ni ustavilo na poti do nove zmage. Pri borbi za vrh je najprej prehitel Gajserja, ki je drugo vožnjo končal na tretjem mestu, nato pa proti koncu dirke na istem mestu še Cairolija. 

Borbeni Gajser vse hitrejši

Herlings je tako v Franciji nadaljeval svoj zmagovalni pohod proti naslovu svetovnega prvaka in je osvojil novo zmago ter prednost v svetovnem prvenstvu pred drugo uvrščenim Cairolijem, ki je bil drugi tudi na dirki, povečal na dvainšestdeset točk. Gajser je bil tretji.

Še enkrat več je z borbenostjo in z odličnima vožnjama dokazal, da je eden redkih, ki se lahko trenutno kosajo z vodilnima motokrosistoma. Po koncu dirke mu je čestital tudi zmagovalec Herlings, ki je potrdil, da je Gajser vse hitrejši. Klemen Gerčar, ki je v drugi vožnji odstopil, je ostal brez točk in osvojil devetindvajseto mesto.

Enajsta dirka svetovnega prvenstva MXGP bo naslednji vikend v Ottobianu, v Italiji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice