Združenje nogometnih trenerjev Maribor na pobudo nekaterih društev nogometnih trenerjev ter s podporo Zveze nogometnih trenerjev Slovenije napoveduje vseslovenski protest.

Zveza nogometnih trenerjev Maribor izpostavlja problematiko trenerjev, ki jih je v Sloveniji preko 1300 in jim je bila odvzeta pravica za opravljanje svojega dela. Tako se je večina trenerjev znašla v precejšnjih finančnih težavah, saj nimajo zagotovljenih honorarjev za šest ali sedem mesecev.

Protest bo potekal jutri, 10. februarja, kar na klubskih nogometnih igriščih.

Nogometni trenerji namreč želijo dokazati, da so pripravljeni na začetek treningov v varnem okolju, a jim manjkajo samo še nogometaši. 

Že šest mesecev in pol je onemogočena vadba

Za protest so se odločili, saj je že več kot pol leta vsem amaterskim odraslim igralcem in mladim nogometašem onemogočena vadba, zato obstaja velika bojazen, da se veliko otrok ne bo vrnilo na igrišča. 

Protest kar iz društvenih igrišč

Protest bo potekal kar iz društvenih nogometnih igrišč, kjer se bo vsak trener postavil na svojo četrtino igrišča, a nositi morajo maske. 

V takih pozicijah se bodo fotografirali in te slike poslali sekretarju mariborskega združenja trenerjev nogometa. Te fotografije bodo postavili v kolaž in jih razposlali v medije kot vseslovensko akcijo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice