FOTO: Anja Hočevar
Jutri se začenjata slovensko odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni in svetovno predprvenstvo. Dogajanje se bo do 1. septembra odvijalo v dvorcu Rakičan in na letališču v Murski Soboti.

Prijavljenih je 40 balonarskih ekip iz 17 držav, ki se bodo pomerile v različnih tekmovalnih nalogah ter pokazale svoje znanje in spretnosti pri upravljanju balonov. Načrtovanih je devet poletov. 

»Vsak dan tekmovanja boste lahko spremljali dva poleta - jutranjega po 6. uri in večernega po 18. uri. Prvi polet se načrtuje v sredo, 28. avgusta, zjutraj, zadnjega lahko ujamete 1. septembra zjutraj. Prostor za obiskovalce in info točka bosta na terasi gostinskega lokala na Letališču Murska Sobota. Tekmovanje bo hkrati služilo kot napovednik in generalka za svetovno prvenstvo, ki ga bo Slovenija na isti lokaciji gostila med 19. in 26. septembrom 2020,« so napovedali organizatorji, Balonarski klub ROTO.

Slovesnost ob otvoritvi Slovenskega odprtega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni in svetovnega predprvenstva bo sicer jutri ob 17.30 potekala na dvorišču dvorca Rakičan. Po otvoritveni slovesnosti sledi še predstavitveni polet novega slovenskega tekmovalnega balona Kubiček XR22.

Več informacij je na voljo tukaj.

Prihodnje leto bodo v Prekmurju gostili svetovno prvenstvo

V letu 2020 organizatorje čaka zelo zahtevna naloga, saj bo na svetovnem prvenstvu sodelovalo 105 mednarodnih tekmovalnih ekip in 40 udeležencev festivala, skupno pa pričakujejo okoli 145 toplozračnih balonov. Skupno bodo z ekipami, osebjem tekmovanja, organizatorji in prostovoljci našteli več kot 800 ljudi.

Generalni direktor podjetja Roto Matjaž Pavlinjek je povedal: »Ponosni smo, da nam je bila 26 let po zadnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji zaupana organizacija Svetovnega prvenstva v balonarstvu 2020 v Murski Soboti, ki bo največji balonarski spektakel doslej pri nas. To je veliko priznanje za slovensko balonarstvo in nadvse odgovorna naloga za organizacijski odbor.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice