Foto: Jure Banfi
Upravni odbor Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo je sklenil, da bo zaščitil svoje igralce in jih ne bo izpostavil tveganjem. Zato prve tekme proti Nogometnemu klubu Maribor ne bo odigral.

Iz Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo so sporočili, da svojih igralcev ne bodo izpostavili tveganjem, ki jih po desetdnevni karanteni prinaša zahtevna tekma z nogometnim klubom Maribor.

»Nogometni klub Aluminij za nedeljo 23. avgusta delegirane prvenstvene tekme ne bo odigral,« so zapisali. 

»S strokovnega vidika, ustreznega trenažnega procesa in prehoda na tekmovalni ritem smo ocenili, da bi bilo po samo nekaj skupnih treningih preveč tvegano odigrati prvenstveno tekmo že ta vikend,« so pojasnili svojo odločitev. 

Prvo prvenstveno tekmo so želeli prestaviti, a Nogometna zveza Slovenije tega ni upoštevala

V Nogometnem klubu Aluminij so na Nogometno zvezo Slovenije naslovili apel, da tekme prvega kroga ne delegirajo že ta vikend, saj bodo v klubu lahko začeli priprave šele po testiranju ekipe na covid-19, ki je bilo v ponedeljek 17. avgusta. 

Ker njihov apel ni bil uslišan, so se obrnili na Nogometni klub Maribor: »Prosili smo za prestavitev delegirane tekme 23. avgusta na drugi termin. Tudi s to prošnjo žal nismo bili uspešni, saj Nogometni klub Maribor tekme ne želi prestaviti.« 

»Na Nogometno Zvezo Slovenije bomo ponovno poslali prošnjo za prestavitev tekme, da našim igralcem omogočimo enakovredno pripravo na tekmo, kot je je bil deležen naš nasprotnik v 1. krogu Prve Lige Telekom Slovenije,« so še sporočili.

»Glede na zelo kratek čas ponovnih priprav in visoko stopnjo tveganja, ki bi jo nedeljska tekma prinesla v povezavi s poškodbami, ki že sedaj zaznamujejo člansko moštvo, je upravni odbor kluba sklenil, da tekme v nedeljo ne odigramo ter s tem zaščitimo naše fante pred morebitnimi poškodbami zaradi nepripravljenosti,« je odločitev upravnega odbora pojasnil predsednik Nogometnega kluba Aluminij Marko Drobnič.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Ivan (nepreverjen)

Maribor ne želi prestaviti tekme, take stvari se ti v športu hitro vrnejo.

Starejše novice