V Ljudskem vrtu postavljajo temelje prihodnjega projekta. Po novem vratarju je bila na vrsti še obrambna vrsta. Ilija Martinović je nov obraz Nogometnega kluba Maribor.

Športni direktor Oliver Bogatinov je o novi kadrovski potezi dejal: »Ko je Ilija tvoril štopersko navezo, je imel Aluminij po jesenskem delu letošnje sezone obrambo z najmanj prejetimi zadetki v ligi. To govori o njegovi nogometni kvaliteti, sam pa menim, da ima potencial za naslednje korake naprej, ki jih lahko v Mariboru ustrezno izrazi. Iskali smo branilca z njegovimi značajskimi lastnosti in ga v našli v Iliji, ki prihaja kot prost igralec.«

Ilija Martinović je star 26 let, za njim je že 75 tekem na slovenskih igriščih. Na spletni strani Nogometnega kluba Maribor so zapisali, da gre za branilca, ki ga ni treba posebej predstavljati in mu ni treba pojasnjevati, kaj ga čaka ob novem izzivu. Podpisal je pogodbo, veljavno do poletja 2023.

»Za menoj so tri sezone pri Aluminiju, dobro sem seznanjen z ligo, zato ne bom imel večjih težav pri prilagajanju, saj poznam veliko igralcev in celotno okolje. Tukaj sem dozorel kot nogometaš, Slovenija mi je veliko pomagala. Napredoval nisem le nogometno, ampak sem se izpopolnil tudi kot oseba, v življenjskih navadah. Vem kam prihajam in se veselim izziva. Že od prej poznam Maribor kot klub, še iz časov igranja v Ligi prvakov in v evropskih tekmovanjih. Tudi moj prijatelj iz otroštva, Marko Janković, ki je tukaj igral, mi je povedal veliko lepega. Da gre za velik klub, na vseh področjih,« je ob predstavitvi dejal črnogorski branilec, ki se bo takoj priključil moštvu.

Njegova zgodba v mariborskem nogometnem klubu se začenja današnjim treningom, od avgusta pa bo Martinović čakal tudi na prve minute na igrišču. 

»Vse odločitve, ki sem jih sprejel v karieri, so bile večinoma težke. Ta pa je bila lahka in sem brez pomislekov sprejel vabilo. Prav zaradi tega, ker je Maribor blagovna znamka, tradicija, ideal. Ima izjemno podporo navijačev, ljudje imajo res močno radi klub, ki je odlično organiziran. Prišel sem po velike zadeve, to mi Maribor lahko ponudi, sam pa se bom popolnoma posvetil svojim obveznostim, da pomagam k uresničitvi ciljev, ki so tukaj vedno visoki. Grb Maribora je privilegij in odgovornost. Nosil ga bom s spoštovanjem in menim, da imam v sebi zahtevani šampionski DNK, ki bo ustrezal temu sistemu. Moja odgovornost bo, da se potrudim po najboljših močeh na vsakem treningu in se tako oddolžim za zaupanje ter izborim za mesto v ekipi,« je ob tem pristavil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice