Naslednji vikend že 7. Beerfest Sjever v Čakovcu. (Foto Beerfest Sjever)
30 stilov piva, burgerji, pekoče omake, domače žganice in tekmovanje za naj bradonjo - vse to konec maja prinaša že sedmi Beerfest Sjever.

Nekoč industrijski, danes pa družabni kompleks Stari hrast v sosednjem Čakovcu bo prihodnji konec tedna ponovno gostitelj pivskega festivala Beerfest Sjever (sl. Beerfest Sever). Že sedmič se bodo predstavile mikro pivovarne in neodvisni pivovarji, prvič pa se bodo pridružili še Burgerji, pekoče omake, domače žganice in ciderji.

Petek, 25. maj bo potekal v znamenju prvega rojstnega dne domače pivovarne Lepi Dečki, ki je samo v letu dni postala prepoznavna blagovna znamka Čakovca in Medžimurja. Lani je pivovarna prejela tudi nagrado mesta Čakovec za gospodarstvo.

Prvič bodo na #BFS izbirali naj brado severne Hrvaške. Odlični brivec Brico bo ob pomoči ženskega občinstva v dveh polfinalnih večerih in v finalu izbral in uredil prijavljene "bradonje". Bogat nagradni fond ter ocenjevanje stila, oblike, velikosti in načina nošenja brade bo popestrilo gastro-pivsko dogajanje.

Glasbeno kuliso vikenda bodo obogatili odlični mladi ska bend Green Fish, pa Zibe Unplugged in Kula. V soboto se ogrevanje prične že popoldne pod taktirko domačega DJ-ja #PNCJ-ja, večer pa bosta popestrili skupini Bijela Laž in Clone Age.

Trinajst pivovarn iz vseh delov Hrvaške bo med 25. in 26. majem predstavilo kakšnih 30 vrst in stilov piva, ob tem pa bodo obiskovalci beerfesta lahko okusil še nove likerje, žganice, pekoče omake, Burgerje in tekmovali v pitju pekočih piv.

Čakovec je od Ptuja oddaljen le kakšno uro vožnje na vzhod, mimo Ormoža, in je odlična destinacija za vikend izlet. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice