Foto: Visit Ptuj, Facebook (Zavod za turizem Ptuj)
V sklopu vodenih ogledov Odkrivamo Ptuj bo mesto tisočletij tokrat mogoče spoznavati z rečne perspektive.

Zavod za turizem Ptuj v sredo, 1. julija, vabi na brezplačno vodenje na turistični ladjici Čigra. Start bo ob 17. uri na plavajočem pomolu pred Gostilno Ribič na Ptuju.

Voden ogled bo brezplačen in bo potekal v slovenskem jeziku. V primeru slabega vremena, torej dežja oziroma neurja, ogled odpade.

Za udeležbo na ogledu se je treba prijaviti na elektronski naslov [email protected]. Število oseb na ladjici je omejeno, zato je ob prijavi obvezno treba imensko navesti udeležence.

Spoznavati bo mogoče tako kulturno kot naravno dediščino Ptuja

Na Zavodu za turizem Ptuj so napovedali, da se bo na vodenem ogledu mogoče seznaniti tako s kulturno kot z naravno dediščino v neposredni bližini mesta: »Reka Drava, ki po prečkanju avstrijsko-slovenske meje kmalu priteče tudi na Ptuj, je že od nekdaj neločljivo povezana z zakladnico tisočletij.«

Konec 70. letih prejšnjega stoletja je nastalo še največje stalno jezero na Slovenskem, Ptujsko jezero, so dodali na Zavodu za turizem Ptuj: »Gre za izjemno pomemben naravni rezervat, saj na področju jezera in ob njem živi več kot 230 vrst različnih ptic.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice