Foto: Gradnje Marguč, Facebook
Kmalu se bo odprla čudovita pot, ki bo popeljala med pohorskimi krošnjami.

Pot med krošnjami Pohorje je sestavljena iz poti in stolpa. Prvi del poti je dolg približno 560 in visok do 20 metrov ter vodi do stolpa, ki bo visok 35 metrov - z dodatno notranjo potjo dolžine 440 metrov. Iz stolpa je nameščen tobogan, ki bo omogočal zabaven spust iz stolpa nazaj do poti ter od tam do izhoda s trgovino s spominki. Lokacija višine sprehajališča Rogla je 1500 metrov nad morjem, pot pa bo v celoti dostopna invalidom. 

V juniju podjetje ZAK na Rogli začelo z izgradnjo že četrtega tovrstnega projekta, a prvega v Sloveniji. Investicija znaša več kot štiri milijone evrov in se počasi zaključuje.

FOTO: Gradnje Marguč, Facebook

»Prvi leseni razgledni stolp na Rogli je bil zgrajen leta 1934. S tem stolpom nadaljujemo tradicijo lesenih razglednih stolpov za obiskovalce. Od prvih zametkov turizma na Rogli smo do danes tukaj razvili smučišče, termalno zdravilišče, kmečki turizem, pohodniške in kolesarske poti, v skladu z načeli trajnostnega turizma. Beseda Rogla v slovenščini pomeni razvejano gorsko sleme. Pot med krošnjami predstavlja najboljši način, da se ljudem pokaže lepota regije in turistične destinacije Rogla - Pohorjem,« je na začetku povedal župan Občine Zreče Boris Podvršnik.

Temelj ZAK-ove filozofije poti je 'odpiranje' gozdov in narave javnosti na trajnosten način, ob strogem upoštevanju načel varstva okolja. »Vedno si prizadevamo za čim tesnejše sodelovanje z lokalnimi partnerji in institucijami, kot so nacionalni parki in zaščitena krajinska območja, občine ter specializirane organizacije in združenja. V okviru vsakega od teh sodelovanj si prizadevamo okrepiti odnos obiskovalcev Poti med krošnjami do narave in njihovega izobraževanja do varstva okolja« še pravi Bernd Bayerköhler, predsednik uprave ZAK.

Slovenska turistična organizacija že več kot desetletje spodbuja inovativnost v slovenskem turizmu in podpira razvoj inovativnih produktov in inventivnih projektov. Tako se je projekt Pot med krošnjami Pohorje uvrstil med tri finaliste letošnjega poziva Snovalec, ki podpira uresničevanje ustvarjalnih, inventivnih in inovativnih idej s področja turizma in je namenjen vsem tistim, ki za uresničitev turističnih zamisli iščejo potrditev, da so na pravi poti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice