Ob peti obletnici stolpa Vinarium Lendava pripravlja Zavod za turizem in razvoj Lendava prav posebno doživetje - večerjo z razgledom.

Razgledni stolp Vinarium Lendava bo letos upihnil že peto svečko delovanja. Odkar je 2. septembra 2015 slavnostno odprl svoja vrata, je požel ogromno zanimanja s strani obiskovalcev, do danes ga je obiskalo že več kot 414.000 obiskovalcev, predvsem iz Slovenije in tudi okoliških dežel, kamor seže tudi pogled z najvišjega razglednega stolpa v Sloveniji.

Ob tej priložnosti bodo 12. in 13. avgusta pripravili poseben dogodek oziroma novo doživetje - Večerja z razgledom na stolpu Vinarium Lendava.

Novost sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja, s čimer želijo povečati zanimanje za obisk Lendave, stolpa Vinarium in ostalih turističnih znamenitosti v okolici. K sodelovanju so povabili mojstre iz Gostilne Rajh, ki je bila ravno pred kratkim uvrščena v prestižni Michelinov kulinarični vodnik, ki je letos prišel v Slovenijo. 

V načrtih že novi dogodki

Slovenija bo med drugim Evropska gastronomska regija 2021, kar bo nedvomno še dodatno vplivalo na prepoznavnost in razvoj gastronomskega turizma, zato je to še en dodaten razlog več, za organizacijo kulinaričnega doživetja na stolpu Vinarium.  

"Že dolgo časa smo razmišljali o tej večerji, iskali primeren koncept in trenutek. Mislimo, da je napočil sedaj, saj Slovenija postaja evropska gastronomska regija 2021 in verjamemo, da je to lahko prispevek Lendava k skupni promociji Slovenije," pravi v.d. Zavoda za turizem in razvoj Lendava Rok Petje, ki si iz naslova te kulinarične novosti obeta še dodaten obisk Lendave. 

Petje zagotavlja, da bodo upoštevali vse ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, dogodek pa je tako ali tako omejen na 30 oseb, ampak predvsem zaradi samega prostora na stolpu. V kolikor bodo večerjo uspešno izpeljali, pa načrtujejo še dodatne večerje tudi z drugimi kuharji iz okoliških dežel. 

4-hodni meni z razgledom za 69 evrov

Rajhovi kuharski mojstri bodo pripravljali 4-hodni degustacijski meni, za katerega bo potrebno odšteti 69 evrov. "To bo velik logistični izziv, saj bomo na nadmorski višini 44 metrov," priznava chef Leon Pintarič, ki izpostavlja predvsem dödole pripravljene na inovativen in mladosten način s filejem mangalice.

Poskrbljeno bo tudi za sladkosnede, ki si bodo lahko prste obliznili ob novi sladici iz ajde, meda in mleka. Gre za plasti medenjakov iz prežganega medu z dodatkom sezonskega sadja - ribeza in malin. 

Kmalu tudi zip-line do Vinariuma

Lendavski župan Janez Magyar pravi, da je tovrstni dogodek nastal v sklopu strategije turizma, ki ga želijo vzpostaviti v Lendavi. Rajhovim mojstrom in Leonu Pintariču se zahvaljuje, da so pristali na povabilo in sprejeli izziv.

"Večerjo narediti na najvišjem razglednem stolpu v Sloveniji ni mali zalogaj," meni Magyar, ki udeležencem obljublja nepozabno doživetje. 

Župan nam je zaupal še, da na občini pripravljajo podlago za ureditev adrenalinskega športa za mlajše oziroma tiste, ki so mladi po srcu. Gre za zip-line, ki bo potekal z bližnjega Bukeš brega pa vse do neposredne bližine stolpa Vinarium.

"To bo še ena dodana vrednost za tiste goste, ki se odločijo za Lendavo. Poleg tega so tu še vrhunska vina in pristna kulinarika ter razpršeni hotel Vinairum, ki je ob ponovnem odprtju zaseden vse do septembra," je še povedal lendavski župan. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice