Na Finančni upravi Republike Slovenije so razkrili nove podatke o turističnih bonih. Izkazalo se je, da gre ptujskemu turizmu, v primerjavi z drugimi občinami, odlično.

Od 19. junija do 19. julija smo Slovenci unovčili 149.577 bonov v skupni vrednosti dobrih 20 milijonov evrov.

Analize, ki so jih objavili na Finančni upravi Republike Slovenije, razkrivajo, da so ptujski turistični ponudniki po številu unovčenih bonov prehiteli tiste v slovenski prestolnici.

Med mestnimi občinami je največ turistov za koriščenje bona do vključno 15. julija izbralo občino Koper, takoj na drugem mestu je občina Ptuj, sledijo pa občine Ljubljana, Maribor, Nova Gorica in tako dalje.

V ptujski občini so turisti do 15. julija unovčili 1.342 turističnih bonov v skupni vrednosti 180.412 evrov.

V katerih mestnih občinah so bili do vključno 15. julija 2020 unovčeni turstični boni? (vir: Finančna uprava Republike Slovenije)

V Spodnjem Podravju so turisti obiskali še ...

Turisti so turistične bone do 15. julija letos vnovčili tudi pri turističnih ponudnikih v naslednjih občinah Podravske statistične regije: Benedikt, Cerkvenjak, Destrnik, Hajdina, Hoče-Slivnica, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Luče, Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Starše, Sveta Ana, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Šentilj, Videm in Zavrč.

Število in skupna vrednost unovčenih bonov pri ponudnikih turističnih storitev do vključno 15. julija 2020 po občinah upravnih enot Ptuj in Ormož

Ptuj: 1.342 bonov, 180.412

Ormož: 227 bonov, 20.454 evrov

Hajdina: 39 bonov, 5.070 evrov

Destrnik: 22 bonov, 2.950 evrov

Videm: 22 bonov, 2.202 evra

Podlehnik: manj kot pet bonov, ni podatka o skupni vrednosti

Sveti Andraž v Slovenskih goricah: manj kot pet bonov, ni podatka o skupni vrednosti

Zavrč: manj kot pet bonov, ni podatka o skupni vrednosti

Število unovčenih bonov pri turističnih ponudnikih do vključno 15. julija 2020 v občinah Podravske statistične regije (vir: Finančna uprava Republike Slovenije)

Ptujčani imajo najraje Piran

Občani Mestne občine Ptuj so doslej vnovčili turistične bone v skupni vrednosti 181.877 evrov.

Največkrat so se odločili za bivanje v občini Piran, sledijo pa Bohinj, Izola, Kranjska Gora, Koper, Bovec, Bled in tako dalje.

Občine, kjer so občani Mestne občine Ptuj najpogosteje koristili turistične bone do vključno 15. julija 2020 (vir: Finančna uprava Republike Slovenije)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice