Slika je simbolična.
Nova izdaja turističnih bonov bo del interventne zakonodaje, ki bo na vladi predvidoma naslednji teden.

Že dlje časa je napovedan interventni zakon za pomoč turizmu, gostinstvu in sorodnim panogam, ki so utrpele najhujše posledice zaradi epidemije. Del zakona bo tudi nova izdaja turističnih bonov, za kar so se zavzemali tudi turistični deležniki.

Poleg tega bo njihova uporaba širša, saj jih bo mogoče poleg turističnih in gostinskih storitev koristiti tudi za kulturne, športne in rekreacijske dejavnosti.

Turistični boni v vrednosti 200 evrov za odrasle in 50 evrov za mladoletne so bili lani eden izmed najbolj priljubljenih ukrepov, do 1. oktobra lani pa je bilo unovčenih 833.103 turističnih bonov v skupni vrednosti 113.739.406 evrov. 

50 evrov za državljane še pred poletno sezono

Kot je včeraj za 24ur potrdil državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, bo vrednost posameznega bona 50 evrov.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa je pozval podjetja, da pristopijo h komentarjem predloga zakona, ki je v prvi vrsti namenjen interventnim ukrepom za turizem pred poletno sezono.

Pripombe zbirajo do četrtka, nato pa bo zakon predvidoma naslednji teden obravnavala vlada.

Še neizkoriščeno lanske bone je sicer mogoče izkoristiti do konca letošnjega leta, takšno veljavnost pa naj bi imela tudi nova izdaja, ki jo tako lahko pričakujemo še pred začetkom poletne sezone.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice