Najmlajša turistična destinacija v Sloveniji Ravno polje je ustvarila povsem novo turistično atraktivnost, ki je v Sloveniji do zdaj še ni bilo. Gre za posebno vinsko doživetje v letalu DC 9, ki stoji v Letalskem centru Maribor v Skokah.

Za vinsko doživetje bo skrbelo Društvo vinogradnikov Miklavž

Obiskovalci bodo lahko poskusili vina v legendarnem letalu DC 9. Gre za letalo iz leta 1980, ki je že od leta 2012 razstavni eksponat v Skokah. Tudi sicer si ga je možno ogledati po predhodnem dogovoru z Letalskim centrom Maribor.

»Novodobnemu turistu želimo ponuditi čim več novih doživetij ob povezovanju lokalne ponudbe in tako smo prišli na idejo o vinski degustaciji v letalu. Vsak obiskovalec kupi simbolično letalsko vozovnico, ki jo pokaže ob vstopu v letalo, preden se odpravi na vinsko pravljico in razvajanje brbončič,« je povedala oblikovalka turistične destinacije Ravno polje Sonja Breznik.

Kaj ponujajo turistu ob obisku?

Osnovno vinsko doživetje vključuje degustacijo penine in treh vrst vin ob pokušini domačih dobrot lokalnih ponudnikov kot so siri in salame. Možno se je dogovoriti tudi za degustacijo po željah obiskovalcev.

Kaj ob tem turistu še ponuja Ravno polje?

Turistična destinacija Ravno polje je nastala konec leta 2018 in združuje že več kot 40 ponudnikov ter ponuja obiskovalcem pestro paleto doživetij. Turistu ponujajo spoznavanje bogate dediščine Ravnega polja, kulinarične in turistične ponudbe podeželja in številne športne in zabavne aktivnosti. 

Letalski center Maribor v Skokah ob tem nudi obiskovalcem tudi nepozabna doživetja v zraku, med drugim panoramske lete, skok v tandemu, akrobatske polete in polete z jadralnim letalom.

Na območju Ravnega polja si lahko turist ogleda rimske gomile in muzej Zbirka podeželja, kjer imajo več kot 50 eksponatov. Na ogled vabi tudi zasebna zbirka starodobnikov in muzej Pangea z največjo zbirko mineralov in fosilov v Sloveniji. Za športne navdušence je na voljo športno-rekreacijski center Green Lake Slovenia in vožnje s kočijo. Od junija pa tudi edinstveno vinsko doživetje v letalu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice