Prihodnji konec tedna bo na Ptuju potekala 29. državna razstava Dobrote slovenskih kmetij.

Na tiskovni konferenci, ki je dopoldne potekala v Mestni hiši, so organizatorji sporočili, da je ocenjevanje izdelkov v zaključni fazi in da so že nagradili 609 izdelkov, več kot polovica je prejela zlato priznanje.

Peter Pribožič, predsednik organizacijskega odbora Dobrote slovenskih kmetij, je povedal, da bo prvi dan razstave naravnan bolj strokovno. Že pred odprtjem razstave Dobrote slovenskih kmetij ob 12.30 uri, pa bosta v Minoritskem samostanu potekala dva strokovna posveta.

Ob 9. uri bo v kleti posvet na temo vpliv dopolnilnih dejavnosti na razvoj kmetij in podeželja v Sloveniji, uro kasneje pa bo na dvorišču posvet Zaščita slovenske potice. Pribožič je poudaril, da je petek namenjen tudi izobraževanju in povezovanju s šolami.

V počastitev praznovanja prvega svetovnega dneva čebel, ki bo 20. maja, so letos izvedli likovni natečaj za osnovne šole na temo Čebelica, moja prijateljica. Svečana podelitev nagrad likovnega natečaja bo ob 9. uri.

V soboto in nedeljo se bodo ob razstavi slovenskih dobrot zvrstili nastopi folklornih skupin, predstavitve projektov, življenja v Rimu, starodobnih traktorjev, javna radijska oddaja, parada gasilcev, Kuhna na dvorišču in zabavni program.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice