70 let sladkanja z eno in edino – kremšnito! 

Bled velja za eno najlepših mest na svetu, ki na vsakem koraku razvaja z dih jemajočimi razgledi, a to še zdaleč ni vse, kar ta slovenski alpski biser skriva v svojem objemu.

Ne le zatočišče za popoln odklop in sprostitev na svežem alpskem zraku, Bled je tudi dom ene najbolj prepoznavnih slovenskih sladic – kremšnite!

Originalna blejska kremna rezina letos praznuje častitljivih 70 let, nastala pa je v slaščičarski delavnici Hotela Park, ki je del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts. 

Hotel Park **** - Popolna sprostitev za vso družino 

Iz sob prenovljenega Hotela Park, doma legendarne Originalne blejske kremne rezine, vas začara pogled na Blejsko jezero, ki vas spremlja tudi, ko zaplavate v bazenu s termalno vodo, ki vas bo pomirila in sprostila vaše mišice.  

Prepustite se tudi nepozabnim razgledom v savnah v Hotelu Park, kjer so vam na voljo različni savna programi, čajni kotiček in pitnik z naravno alpsko vodo.

V hotelski restavraciji vas poleg sveže in lokalne kulinarike in razgleda na Blejski grad čaka tudi vinska fontana z izbranimi slovenskimi vini.

Pogrejte se v svetu savn, iz katerih se ponuja panoramski razgled na lepote Bleda.

Osebna izkaznica:

Originalna blejska kremna rezina / kremšnita
Rojstvo: 1953
Kraj rojstva: slaščičarska delavnica Hotela Park na Bledu
Oče: Ištvan Lukačević
Mama: vojvodinska krempita
Lastnosti: Po slojih od spodaj navzgor si sledijo listnato testo, jajčna krema, smetana, listnato testo in sladkorni posip.
Mere: 7 x 7 x 7 centimetrov

Kako prepoznamo original? Ko jo položimo na krožnik, se mora celotna kremna rezina zazibati.

Kavarna Park – sladkanje z razgledom! 

V Kavarni Park so po duši najprej slaščičarji, zato vam bodo v nasprotju z utečenimi pravili najprej predstavili tisto, kar po navadi pride na koncu: sladice. Poleg Originalne blejske kremne rezine vam postrežejo še z raznolikimi modernimi tortnimi stvaritvami in domačim sladoledom iz svežih sestavin.

Med uživanjem v najlepšem razgledu na blejski pejsaž prelistajte njihovo vinsko karto in prigriznite katerega izmed hrustljavih sendvičev.

Bi raje solatko ali morda nekaj toplega? Tudi to imajo. In prav nič jih ne bo presenetilo, če si boste glavno jed pri njih privoščili za sladico!

Zanimivosti o Originalni blejski kremni rezini 

  • Originalna blejska kremna rezina je priznana kot jed z nacionalnim poreklom. 
  • Od prve izdelane kremne rezine leta 1953 smo naredili že več kot 15 milijonov Originalnih blejskih kremnih rezin. 
  • Pri tem smo pri pripravi porabili več kot 131 ton moke, 8437 milijonov jajc in 1.556.000 litrov mleka. 
  • Če bi 15 milijonov »kremšnit« položili v vrsto drugo ob drugo, bi segale 1050 kilometrov daleč oziroma od Bleda do Neaplja. Če bi jih položili eno na drugo okoli Blejskega jezera, bi nastalo osem metrov visoko obzidje.

Starejše novice