Razširile so se govorice, da so namestitvene kapacitete v poletni turistični sezoni na Hrvaškem že zasedene. Ste z načrtovanjem poletnega oddiha pri naših južnih sosedih v mesecu aprilu že prepozni?

Čeprav se je pomlad šele dobro začela, že številni komaj čakajo na poletni oddih. Večina Slovencev se na poletno dopustovanje odpravi na Hrvaško, kjer znova pričakujejo rekordno turistično sezono.

Kar dve tretjini Slovencev se odpravi k našim južnim sosedom, pri katerih je v zadnjih letih turizem naravnost eksplodiral. V letu 2017 je Hrvaško obiskalo kar 17,4 milijonov turistov, rast v številu nočitev pa pričakujejo tudi letos.

Termini že zasedeni, a …

Številni so tako že rezervirali namestitev za letošnji dopust, v javnosti pa so že začele krožiti govorice, da je Hrvaška za poletne mesece takorekoč razprodana. Govorice, da je za načrtovanje poletnega oddiha na Hrvaškem že prepozno, smo preverili pri Jožetu Režonji, vodji sektorja Jadran pri turistični agenciji Relax.

»Tudi letos je za oddih na jadranski obali veliko povpraševanje, a bojazen, da ne bi mogli najti namestitve, je odveč. V Relaxu smo s sodelujočimi hoteli in apartmaji dosegli dogovor o fiksnem odkupu. To pomeni, da je pri njih večina terminov res že zasedenih, a ti so še vedno prosti pri nas,« je pojasnil Režonja.

Prosta mesta tudi v juliju in avgustu

Govorice, da je načrtovanje poletnega oddiha v mesecu aprilu že prepozno, tako ne držijo. Tudi turistični delavci iz Hrvaške so zatrjujejo, da še vedno nemalo turistov prispe na dopust brez zagotovljenih prenočišč. Skoraj vedno pa v takih primerih lokalne turistične točke uspejo najti prosta prenočišča prav za vse turiste.

»Lahko zagotovim, da bo tudi v mesecu juliju in avgustu, možno dobiti proste namestitve,« je še pomiril Jože Režonja iz turistične agencije Relax.

Brez bojazni, za načrtovanje dopusta nikakor niste prepozni. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice