Foto: Terme Ptuj, Facebook
Zaradi epidemije koronavirusa so Terme Ptuj 17. marca letos morali zapreti, ponovno pa so jih odprli 15. junija. Kaj se je v tem času zgodilo s ptujskimi termami in tam zaposlenimi ter kako terme obratujejo zdaj? 

V podjetju Sava Turizem so zagotovili, da vsi zaposleni na destinaciji Terme Ptuj z njimi ostajajo tudi naprej: »Vsled situaciji so zaposleni najprej koristili presežne ure in stare dopuste. Večina zaposlenih, okoli 90 odstotkov, je bila na čakanju na delo - večji del operative in del skupnih služb. Ostali so opravljali najbolj nujna dela ali na delovnem mestu ali od doma - del prodaje, IT, računovodstva, kadrovske službe, vzdrževanja.«

V času zaprtja turističnih kapacitev so izvedli nujna vzdrževalna dela na keramiki v bazenih Vespasianus v Grand Hotelu Primus in v Termalnem Parku. Dokončali so obnovo sanitarnega bloka v kampu, tam namestili nove počitniške hišice in uredili terase pri hišicah.

V hotelskih sobah so televizijske sprejemnike zamenjali z novimi. Izvedli so tudi vzdrževanje vodovodnega sistema, zamenjali in prečistili filtre ter postorili ostala vzdrževalna dela.

Daljinci so v zaščitnih vrečkah, okraskov ni

V podjetju Sava Turizem so poudarili, da so v obdobju zaprtih turističnih kapacitet pripravili in takoj po odprtju vpeljali številne zaščitne in higienske ukrepe za maksimalno varnost gostov in zaposlenih: »Poimenovali smo jih Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus. Plus pomeni, da smo še dodatno nadgradili higienska priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Na recepcijo so namestili termo-kamere za preverjanje telesne temperature gostov.

Po čiščenju sobe in dezinfekciji trdih površin nadzornica sobo dezinficira z najnovejšo tehnologijo popolne dezinfekcije sobe pred prihodom novega gosta, ki ima certifikat za učinkovito delovanje tudi proti koronavirusu. V hotelskih sobah so identificirali osem površin, s katerimi imajo gostje največ stika in jih zato dodatno in bolj globoko čistijo, razkužujejo in dezinficirajo.

Po čiščenju in dezinfekciji hotelskih sob na vrata sob namestijo plombo kot znak, da je bila soba temeljito razkužena pred prihodom gosta.

Ključe oziroma kartice za dostop v sobo dezinficirajo za vsakega gosta posebej in jih gostu predajo na varen način.

Televizijske daljince so zaščitili z zaščitnimi vrečkami, ki jih menjajo za vsakega gosta.

Odstranili so vse dekorativne elemente na oblazinjenem pohištvu in postelji.

Vsak gost Term Ptuj prejme komplet za osebno zaščito, ki vsebuje zaščitno masko in sredstvo za razkuževanje.

Ob slabem vremenu notranji vodni park odprt le za goste Term Ptuj

Pred dnevi so zaradi velikega obiska v Termah Ptuj morali omejiti število kopalcev v notranjih kopaliških površinah. Vstop je bil tako mogoče le tistim, ki prenočujejo v kapacitetah Term Ptuj.

»Ob prevelikem številu obiskovalcev v notranjem kopališču žal ne moremo zagotavljati priporočene varnostne razdalje med obiskovalci. Glede na to, da je v naslednjih dneh napovedano deževno vreme in tako obisk zunanjega vodnega parka ni mogoč, so obisk notranjega vodnega parka Term Ptuj za čas slabega vremena omejili samo na goste Term Ptuj,« so pojasnili v družbi Sava Turizem.

Zaradi zaprtja družba Sava Turizem ob 22 milijonov evrov prihodkov

Od druge polovice letošnjega marca do konca maja v družbi Sava Turizem niso ustvarjali nobenih dohodkov, so razkrili: »Izguba prihodkov v slabih treh mesecih veljave vladnega odloka o zaprtju je bila v družbi Sava Turizem več kot 22 milijonov evrov.«

Priznali so, da bo to težko nadomestiti: »Smo pa optimistični, saj beležimo velik porast v povpraševanju v poletnih mesecih. V zadnjih letih smo veliko investirali, predvsem v avtentične in trajnostne produkte. To pa so sedaj produkti, po katerih gostje največ povprašujejo. Upamo, da se bo trend pospešenih rezervacij nadaljeval tudi jeseni.«

V Termah Ptuj to poletje beležijo med 70- in 90-odstotno zasedenost.

»Največji delež je domačih gostov, okoli 90 odstotkov, ki v veliki meri koristijo turistične bone. Ukrep turističnih bonov za prebivalce Slovenije pozdravljamo. Ocenjujemo, da je spodbudil povpraševanje na domačem trgu. Med tujimi gosti je največ gostov iz Avstrije, Češke in Nemčije,« so razkrili v družbi Sava Turizem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice