Ob 40-letnici kariere je Zoran Predin pripravil gala koncert, na katerem bo predstavil prerez svojega glasbenega ustvarjanja.

Nocoj bo v Cankarjevem domu nastopil Zoran Predin, ki je ob 40-letnici kariere pripravil prerez svojega delovanja, v katerem je zabeležil 39 albumov: od legendarnih Lačnih Franz do samostojne poti. Nekatere uspešnice bodo zazvenele tudi v zborovski priredbi, za kar je poskrbel tubist Goran Krmac.

Pri tem je Predin za STA pojasnil, da daje zborovsko petje izbranim skladbam svečano barvo, ki je primerna za tako visoko obletnico.

»Koncerti, potovanja, snemanja, filmska in gledališka glasba so mi prinesli veliko dobrega. Spoznal sem svoje vzornike, si ustvaril veliko prijateljstev in uresničil veliko sanj. Objavil sem 39 albumov, ki pravzaprav najbolje govorijo sami zase,« je ob tej priložnosti za STA povedal Predin in se pošalil, da so še predobro izkusili tudi gastronomske značilnosti krajev, kjer so nastopali. In tako ostali se preozkimi suknjiči in pretesnimi hlačami. 

Z njim bodo nastopili tudi Bruno Urlić (violina, spremljajoči vokal), Željko Bilbija (bas, spremljajoči vokal), Miroslav Čehaić (ritem kitara), Anej Kočevar (bas kitara, spremljajoči vokal), Luka Čadež (bobni), Tine Čas (solo kitara) in Boštjan Artiček (klavir, hammond orgle).

Tako bo gala koncert predstavil izbor najboljšega iz različnih obdobij njegove bogate poti, poroča STA: železni repertoar Lačnega Franza, najlepše trenutke sodelovanja z obeh albumov Tragovi u sjeti izpod prstov vrhunskega pianista Matije Dedića, toplino in radoživost gypsy swinga z albuma Ljubimec iz omare v izvedbi Damirja Kukuruzovića, enega najboljših svetovnih django kitaristov, in za presenečenje ob jubileju še njegove največje uspešnice v izvedbi Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič, piše na spletni strani CD.

Jeseni že klubska turneja, nato pa še film

Prvi jubilejni koncert je Predin izvedel že februarja v Beogradu, drugega pa marca v Zagrebu, sedaj pa ga čaka še gostovanje v Sarajevu. Maja bo začel promocijsko koncertno turnejo programa Zoran poje Arsena, z Lačnim Franzem namerava izdati novo pesem z naslovom Jozos, kak' ta špegl laže!/Lud ko puška ter na jesenski klubski turneji predstaviti nov koncertni program.

Režiser Slobodan Maksimović pa ob tem snema o Predinovi karieri še film, ki nosi trenutni delovni naslov Praslovan. Ta bo pripravljen jeseni 2020.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice