Slika je simbolična.
Cene tega priljubljenega sadeža so odletele v nebo, a domačini opozarjajo, da je sadje zagotovo uvoženo, saj nikjer na Hrvaškem še ni zrelo.

Hrvaški mediji te dni opozarjajo, da so se ponekod na tržnicah in stojnicah s sadjem že pojavile prve fige. Med drugim tudi na tržnici v Rovinju, ki je izjemno priljubljena počitniška destinacija tako med slovenskimi, kot tudi med drugimi turisti.

Novinarje televizijske hiše RTL je šokirala cena, ki jo na tržnici želijo za kilogram fig. Ta znaša neverjetnih 20 evrov za kilogram

Na vprašanje, če se jim zdi cena primerna, so turisti večinoma odgovorili, da se jim zdi cena izjemno visoka in da je verjetno naravnana na turiste, ki se na letnem dopustu pogosto ne ravnajo najbolj racionalno in so zato pripravljeni za isto stvar odšteti več denarja, kot bi ga sicer.

Slika je simbolična.

A sama cena ni edina, ki razburja. Kot je povedala ena izmed prodajalk na tržnici, je cena taka, kot jo je prodajalec določil. 

Hkrati pa je dodala, da fige še nikjer na Hrvaškem niso zrele, zato tudi te, ki se prodajajo po 20 evrov za kilogram, ne morejo biti domače in sveže.

Komentarji (1)

ŽUPAN MORAN (ni preverjeno)

Ne samo tako. Na hrvaškem skušajo turiste opehariti na 1000 in en način...

Starejše novice