FOTO: IMDB
Oboževalci ene izmed najbolj priljubljenih serij vseh časov - Igra prestolov, so dočakali premiero zadnje, osme sezone.

Ameriška televizijska hiša HBO je v noči na ponedeljek premierno predvajala prvi del zadnje sezone televizijske serije Igra Prestolov. Na slovenski različici kanala bodo prvi del zavrteli danes zvečer ob 20. uri.

Kultna serija, ki temelji na epski domišljijski knjižni seriji Pesem ledu in ognja, je presegla krog navdušencev nad domišljijskimi svetovi in zasvojila milijone gledalcev po vsem svetu.

Pred premiero prvega dela zadnje sezone si oboževalci povzetek dosedanjih sezon lahko ogledajo v naslednjem posnetku.

Pred zmaji, Targaryeni in železnim prestolom …

HBO se bo od svojega paradnega konja torej kmalu poslovil. Toda Zahodnjega, fantazijskega sveta pisatelja Georga R. R. Martina, le ne bo povsem zapustil. Predvidoma poleti oziroma jeseni naj bi v Severni Irski padla prva klapa serije, ki bo predstavila predzgodbo Igre prestolov. Tragične ljubezenske zgodbe Rhaegarja Targaryena in Lyanne Stark, vpetih v vojno vihro Robertovega upora, resda ne bomo videli, nas bo pa pripoved zato popeljala tisočletja v preteklost dežele. 

Prav veliko o projektu še ni znanega. Ustvarjalci so zaenkrat razkrili le, da naj bi končno dobili dobili jasnejše odgovore o izvoru in motivih skrivnostnih belih hodcev. V rasno precej bolj raznoliki igralski zasedbi lahko tokrat zasledimo tudi uveljavljena imena iz filmskega sveta, kot je na primer oskarjevska nominiranka Naomi Watts

Preberite še

Starejše novice