Visoke cene v restavracijah v hrvaških turističnih letoviščih niso nič novega. A turista je skoraj kap, ko je za dve pici v pekarni moral plačati več kot 100 evrov.

Ni več poletja, ko ne bi družbena omrežja pleplavile izpovedi turistov, ki so jih neprijetno presenetile visoke cene v restavracijah in gostilnah v turističnih krajih.

Številni, ki si želijo dopust preživeti brez, da bi zanj morali odšteti nekaj mesečnih plač, so se zato pogosto po hrano odpravili v trgovine in pekarne, kjer se je bilo mogoče najesti za razumljiv znesek. A tudi to očitno ni pravilo.

Turiste je tokrat razburil neobičajno visok račun za dve pici v pekarni na Rivi v mestu Hvar na istoimenskem otoku. Turist, ki si je želel proviščiti nočni obrok, je za dve jumbo pici moral odšteti kar 800 hrvaških kun oziroma skoraj 110 evrov.

Hrvaških mediji ob tem poročajo, da se cene jumbo pic v Splitu gibljejo med 60 in 90 kunami oziroma osem in 12 evri.

Pekarnica ima tudi sicer na Googlu zelo nizko oceno 2,2, večina obiskovalcev pa jim najbolj zameri ravno oderuštvo in nizko kvaliteto hrane.

Pred nekaj dnevi je francosko govoreči turist v komentar pekarne zapisal, da je za kebab plačal 15 evrov in v pekarni sploh nimajo označenih cen izdelkov.

Starejše novice