Slika je simbolična.
Z upoštevanjem teh nasvetov lahko izboljšate varnost svojega profila na Viberju.

Viber je priljubljena aplikacija za klepetanje, ki omogoča milijonom uporabnikov po vsem svetu, da ostanejo povezani z družino, prijatelji in sodelavci.

Kljub temu je varnost na internetu ključnega pomena, zato je pomembno, da svoj profil na Viberju ustrezno zaščitimo. 

Redno posodabljanje aplikacije na najnovejšo različico je eden najpreprostejših, a najučinkovitejših načinov za zaščito vašega profila.

Razvijalci nenehno izboljšujejo varnost in odpravljajo morebitne ranljivosti, zato je ključno, da vedno uporabljate najnovejšo različico Viberja.

Pri ustvarjanju profila na Viberju izberite močno geslo. To pomeni, da mora geslo vključevati različne znake, kot so črke (velike in male), številke in simbole. Izogibajte se osebnim informacijam ali preprostim kombinacijam. Če je geslo močno, bo veliko težje uganiti ali razbiti.

Viber omogoča uporabo dvo-stopenjske avtentikacije, kar je dodatna plast varnosti. Omogočite to funkcijo, ki bo zahtevala vnos gesla in edinstvene varnostne kode, poslane na vaš telefon, preden se lahko prijavite na svoj račun.

Bodite pozorni, ko sprejemate nove stike na Viberju. Preverite, ali resnično poznate osebo, preden ji dovolite dostop do svojih podatkov. Sprejemanje neznanih stikov lahko poveča tveganje za zlorabo ali neželeno komunikacijo.

Preverite svoje nastavitve zasebnosti in omejite dostop do profila in s tem, kdo lahko vidi vaše osebne informacije, kot so profilna slika, status in druge podrobnosti. Uporabite možnost, da te informacije omejite samo na svoje stike ali pa si nastavite prilagojene nastavitve.

Če ste v zadnjih dneh prejeli obvestilo, da je bil vaš kontakt dodan v skupino na Viberju, preverite svoje nastavitve zasebnosti. Kliknite na »nastavitve, izberite zasebnost (privacy) in pod razdelkom »kdo me lahko doda v skupino« izberite »moji kontakti«.

Viber omogoča, da se prijavite na več napravah hkrati. Preverjajte povezave in informacije o tem, katere naprave so trenutno povezani z vašim računom. Če opazite sumljivo aktivnost, prekinite povezavo z nepooblaščenimi napravami.

Bodite pozorni pri klikanju na povezave, ki jih prejmete prek Viberja, še posebej, če prihajajo od neznanih virov. Povezave lahko vodijo do zlonamerne programske opreme ali poskusov kraje osebnih podatkov.

Če želite ohraniti zasebnost in zmanjšati tveganje za morebitno zlorabo podatkov, redno brišite stara sporočila in nepotrebne pogovore.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice