Slika je simbolična.
Predstavniki hrvaškega turizma in turistične agencije Relax Turizem so predstavili bisere hrvaške obale: Makarsko riviero in Zabiokovolje ter njihovo turistično ponudbo.

Makarska riviera, ki se nahaja med Splitom in Dubrovnikom, je spletena iz slikovitih naselij, razpetih vzdolž približno šestdeset kilometrov dolge obale. Na eni strani jih poljublja morje, na drugi veličastno Biokovo.

Prav to destinacijo, ki nas privablja z neskončno modrino, tradicijami in kulinaričnimi dobrotami, so v hotelu Habakuk predstavili predstavniki hrvaškega turizma. 

Lani na hrvaški obali samo z Relaxom dopustovalo več kot 120.000 Slovencev

Organizator srečanja je bila turistična agencija Relax Turizem, ki je na slovenskem tržišču prisotna že več kot 30 let.

»Samo lansko leto smo na hrvaški obali organizirali počitnice in potovanja za več kot 120.000 slovenskih gostov,« je povedal Jože Režonja, direktor odnosov z javnostmi pri Relax Turizmu. Predvidevajo, da se bo tudi letos ta številka vsaj ponovila, če ne še povečala. 

Kot je povedal, razvijajo in podpirajo spletne prodajne kanale, družbena omrežja, a kljub temu še vedno prevladuje osebna prodaja v poslovalnicah.

Na Jadranu počitnikuje 60 odstotkov gostov

Tudi letos bo največ gostov Relax Turizma počitnikovalo ob obalah Jadrana: »Predvidevamo, da bo nekje 60 odstotkov.« Dodaja, da povečujejo število aranžmajev na Mediteranu, veliko je povpraševanja tudi po slovenskih kapacitetah: »Opažamo, da rastejo počitnice v Sloveniji, pa ne samo v zdraviliščih in na slovenski obali, ampak tudi v gorskih turističnih krajih.«

V lanskem in letošnjem letu so uvedli nekatere novosti. Pravi hit je postal Zanzibar, tudi Dubaj. Kmalu bo v ponudbi tudi Oman, ki so ga poimenovali mistični Oman. V načrtu je tudi Indija. 

»Ta destinacija je nekaj posebnega,« je Režonja povedal o Makarski rivieri: »Rad poudarim, da je to eden najlepših koščkov obale, kar jih je. Ta kristalno čista voda, prodnate plaže, borovci vse do morja, dalmatinska mesta, ribiška naselja.«

Z rezervacijo dopusta je dobro pohiteti

Režonja ob tem opozarja, da bo letos zelo malo last minute ponudb, saj se bodo kapacitete zelo hitro zapolnile.

»To vedo tudi naši gostje, zato tudi takšen porast rezervacij v first minute. Tudi do 30 odstotkov so ti aranžmaji nižji,« je dodal.

Kakšne so cene? 

Ivo Mravičić, direktor Turistične destinacije Tučepi, je poudaril, da je Makarska riviera poznana predvsem kot odlična destinacija za dopustovanje družin, a ponuja tudi marsikatero aktivnost na prostem. Kot je povedal, da so ravno aktivne počitnice tiste, ki najbolj privlačijo slovenske turiste.

Kot je pojasnil Režonja, so ob pregledu letošnje in lanske ponudbe ugotovili, da so cene dopusta na Hrvaškem v povprečju osem do 12 odstotkov višje v primerjavi z lanskim letom. 

Direktor Parka prirode Biokovo Slavo Jakša je povedal, da so cene v park ostale enake tistim iz lanskega leta, vstopnica tako znaša osem evrov. 

Srečanja v Habakuku so se sicer udeležili še Davor Andrijašević, vodja in organizator turističnih dogodkov na Makarski rivieri, Ante Jurišić, direktor Turistične destinacije Baška Voda, Ružana Kovač, vodja marketinga in promocijskih aktivnosti v Parku prirode Biokovo, Tonći Lalić, vodja marketinga in promocijskih aktivnostih v Turistični destinaciji Makarska in Ante Madir, direktor oddelka blagovne znamke Hrvatski pršut.

Destinacijo Makarska riviera in Zabiokovlja bodo omenjeni podrobneje predstavili danes zvečer, ob 20.00, v Festivalni dvorani Lent. Na petkovem zabavno-glasbenem večeru, bosta obiskovalce ob predstavitvi, super promocijskih nagradah, pokušini pršuta, sira in dalmatinskih vin zabavali glasbena skupina Avantura in dalmatinska klapa Berulia.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice