Na Hrvaškem so medtem v soboto zabeležili rekordno dnevno število novih okužb s koronavirusom. Potrdili so jih kar 140, dan prej jih je bilo 116.

Danes pa so sporočili, da so v minulih 24 urah potrdili 50 novih primerov okužbe, en človek je umrl. Trenutno je obolelih v državi 1117, med njimi se jih 132 zdravi v bolnišnicah. Na ventilatorjih so trije oboleli s covidom-19. Skupaj so doslej na Hrvaškem potrdili 3722 okužb, umrlo je 119 ljudi.

Jutarnji list danes povzema mnenje več hrvaških epidemiologov, med drugim Branka Kolarića, da bo verjetno število na novo okuženih še naraščalo in bi lahko doseglo tudi na 200 dnevno. Kolarić meni, da je začela vlada strožje zajezitvene ukrepe sprejemati dva ali tri tedne prepozno.

Trenutno je sicer na Hrvaškem po uradnih podatkih okoli pol milijona tujih gostov. Na prvem mestu po številu so Nemci, nato Avstrijci, Slovencev na tretjem mestu je 92.000, sledijo jim Čehi, Madžari in Slovaki.

Letošnje število nemških turistov na Hrvaškem je zaenkrat na približno 90 odstotkih lanskega, dodaja časnik, a opozarja, da zaradi hitrega širjenja okužb na Hrvaškem nemški mediji z Bildom na čelu že več dni vodijo kampanjo proti počitnikovanju na Hrvaškem. Madžarski premier Viktor Orban pa je Madžare pozval, naj ne dopustujejo na Jadranu, ampak raje na Blatnem jezeru.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice