Unilever, ki je bolj znan pod znamkam mil Dove, sladoledov Ben and Jerry's in Magnum ter juh Knorr, je napovedal, da bo do leta 2025 prepolovil uporabo nove plastike.

Svet po podatkih Združenih narodov proizvede več kot 300 milijonov ton plastike letno. V današnjem času nismo le priča pritiskov na potrošnike, naj spremenijo navade, temveč tudi na podjetja, naj vpeljejo drugačne poslovne rešitve. 

Mladi vse bolj ozaveščeni

Britansko-nizozemski proizvajalec izdelkov za široko potrošnjo Unilever je poudaril, da ga k temu koraku ne vodi le skrb za okolje, temveč tudi želja, da se približa mladim, bolj okoljsko osveščenim strankam.

Embalaža za večkratno uporabo in reciklirana plastika

Koncern bo skladno z novim ciljem trenutno letno količino porabljene nove plastike, ki znaša 700.000 ton, oklestil na 350.000 ton, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Količino plastike bo za 100.000 ton zmanjšal tako, da bo uporabil embalažo, ki jo je mogoče ponovno uporabiti, denimo znova napolniti, druge vrste embalaž ali pa sploh nobenega pakiranja. Za nadaljnjih 250.000 ton pa naj bi količino skrčil tako, da bo uporabil reciklirano plastiko, poroča STA.

Zbirali in predelali naj bi več plastične embalaže, kot pa jo prodajo

»Plastika ima svoje mesto, a to mesto ni v okolju. Plastične odpadke lahko eliminiramo le, če bomo ukrepali hitro in sprejeli radikalne ukrepe na vseh ravneh cikla,« je po poročanju STA povedal izvršni direktor Unileverja Alan Jope.

Prihajajo občutljive generacije 

Vodstvo se zaveda, da prihajajo generacije, ki jim je res mar za okolje in vzdržnost. Zato bodo ljudje iz tega razloga veliko bolj občutljivi tudi na vedenje in prakse podjetij.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice